Zobacz wÄ…tek - Tuning skutera keeway focus 50ccm (porady)
NAS Analytics TAG

Tuning skutera keeway focus 50ccm (porady)

i inne małe pojemności
_________

Tuning skutera keeway focus 50ccm (porady)

Postprzez johnybrawo3 » 2/5/2010, 14:14

Witam wszystkich mam pewien problem, posiadam skuter keeway focus 50 ccm i chcialem z niego wycisnąć troszke mocy. Chce przeznaczyc na to wszystko jakies 3-3,5tys zł. Niestety nie wiem co mam zakupic i gdzie zeby to wszystko ze soba wspolgralo. Myslalem nad cylindrem 70 ccm cos klasy racing np. malosi Mhr 70, lub stage6 Racing 70, jezeli chodzi o wydech to polini for race, do tego wał korbowy nie wiem jaki, wariator, sprzegło myslalem nad polini 2g evolution II, gaźnik , filtr powietrza no i pasek kevlarowy poliniego. Poradzcie cos na temat walu korbowego jaki by to mial byc tak samo gaznik, wariator. Pytanie czy z takimi przeróbkami wiążą sie jeszcze jakies koszty i przerobki w silniku no i czy na tym osprzecie silnik nie straci jakos znacznie na żywotnosci. Jeżeli chodzi o dodatkowe przeróbki to czy trzeba bedzie jeszcze cos zmienic zeby to wszystko ze sobą współgrało. Chcialem wszystko zamowic od jednej osoby tylko nie wiem jeszcze kto bedzie posiadal wszystkie te czesci. Widzialem pare tych cześci na www.sklep.mieloch.pl. Potrzebuje fachowych porad w tym temacie.
Z góry dziękuje i pozdrawiam
johnybrawo3
Świeżak

Postprzez wojtasmazi1 » 2/5/2010, 20:50

Tematy przyklejane
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
wojtasmazi1
Stały bywalec

Postprzez Slomyr » 2/5/2010, 21:24

Powiem ci tak dam ci tu jeden link i tam jest wszytko do twojego skutera i nie martw sie oni tam maja wszytko opisane co i ile daje to jest sklep tunnigowy
I jak co to sie pacz na cylek malossi lub polini bo czasami daja ina moc jak juz masz tyle kasy do wydania to kupuj same najlepsze cylki co daja po 10-13km i jak juz kupujesz cylek to musisz gaznik wymienic na 21mn lub wiekszy krociec ssacy tez wiekszy blok mebran sprzeglo warriator tlumnik modol ale nie wiem bo morzesz miec juz odblokowany

http://www.racing-planet.pl/index.php?s ... 83&level2=
Sprzedam skutera Soprano z silnikiem hondy dio wiecej info prosze o wyslanie wiadomosci :D
Slomyr
Świeżak

Postprzez Slomyr » 2/5/2010, 21:28

Sorki ze 2 post tak szybko daje ale jeszzce muszisz kupic wal korbowy sportowy bo ten ci nie wytrzyma na takim obciazeniu
Sprzedam skutera Soprano z silnikiem hondy dio wiecej info prosze o wyslanie wiadomosci :D
Slomyr
Świeżak

Postprzez mlod@1 » 2/5/2010, 22:34

tak wal ale ja bym wcale nie przerabial chinczyka nie pociagnie dlugo sam cos wiem na ten temat sprzedaj go i kup sobie jakiegoÅ› japonczyka wlocha czy cos innego
i takiego przerob to napewno pojezdzisz
to tylko moja rada
ale szczera
yamaha xj900,
mlod@1
Świeżak

Postprzez johnybrawo3 » 2/5/2010, 22:38

No ok no ale producent np tego cylindra stage6 podaje ze mozna z niego wycisnac jakies 15km i wiecej no i zastanawiam sie czy przekładnia wtórna i pierwotna oraz łożyska na nich wytrzymaja te obciażenia czy raczej bedzie cieżko tak samo jezeli chodzi o dzwon sprzegla to czy przy wymianie na racingowe sprzeglo trzeba go tez wymienic.
johnybrawo3
Świeżak

Postprzez mlod@1 » 2/5/2010, 22:43

tak tez trzeba wymienic ale obudowa silnika ci nie wytrzyma
sprzedaj ten skut kup inny i przerub inny kumpel jak przerobil malaguti f10 to mu wyciska 130 i ma cylek 70 w cieczy a musial chlodnice od 125ccm zalozyc bo i tak sie grzał ale w taki skuter warto zainwestowac w chinola to raczej nie ja juz zaczolem inwestowac i kumpel po 500km mi padl i szrot kumplowi po 300 nawet sie nie dotarl
yamaha xj900,
mlod@1
Świeżak

Postprzez Slomyr » 3/5/2010, 09:43

Najlepiej jakas yamahe areox lub peugota speedfight2 bo te skutery sa pozadne Ja sam mam japonczyka honde dio bez tuningu stawia mnie na jedno i jak startuje to az do tylu ciagnie
Slomyr
Świeżak

Postprzez mlod@1 » 3/5/2010, 17:59

Slomyr napisał(a):Najlepiej jakas yamahe areox lub peugota speedfight2 bo te skutery sa pozadne Ja sam mam japonczyka honde dio bez tuningu stawia mnie na jedno i jak startuje to az do tylu ciagnie

tak popieram skuty nie do zajechania
yamaha xj900,
mlod@1
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê