Mandat???
• Strona 1 z 1
Mandat???
Kilka dni temu jeździłem sobie po mieście, ot tak bez celu i wracając już do domu zajechałem sobie do sklepu po fajki. Po udanym zakupie wychodzę i widzę jak podjeżdża na parking nieoznakowany (jak się później okazało) radiowóz, wysiada z niego policjant i pyta mnie czy możemy porozmawiać.
Tematem rozmowy były pytania typu: czy kilkanaście minut temu na takiej i takiej ulicy wykonywałem takie i inne manewry niezgodne z przepisami ruchu drogowego. Widząc że bez sensu byłoby udawać głupiego przyznałem się mówiąc że to bardzo prawdopodobne, wtedy zaczęła się wyliczanka punktów i złotówek. Uzbierała się suma całkiem pokaźna, potem było sprawdzenie dokumentów i na koniec moje ulubione pytanie czy przyjmuję mandat odpowiedziałem twierdząco, jednak od słowa do słowa rozmowa zmieniła się w zwykłą pogaduszkę o byle czym i po kilku minutach uznałem że funkcjonariusz mi odpuści, za kilka dni okaże się czy miałem rację bo zamiast wypisanego mandatu mam zgłosić się do niego na komendę.
Pytanie: w jakim celu? i czy mam się cieszyć czy smucić?
PS. Wszystkie dokumenty były ok. i otrzymałem je z powrotem.
Moja jazda nie była nagrywana.
Tematem rozmowy były pytania typu: czy kilkanaście minut temu na takiej i takiej ulicy wykonywałem takie i inne manewry niezgodne z przepisami ruchu drogowego. Widząc że bez sensu byłoby udawać głupiego przyznałem się mówiąc że to bardzo prawdopodobne, wtedy zaczęła się wyliczanka punktów i złotówek. Uzbierała się suma całkiem pokaźna, potem było sprawdzenie dokumentów i na koniec moje ulubione pytanie czy przyjmuję mandat odpowiedziałem twierdząco, jednak od słowa do słowa rozmowa zmieniła się w zwykłą pogaduszkę o byle czym i po kilku minutach uznałem że funkcjonariusz mi odpuści, za kilka dni okaże się czy miałem rację bo zamiast wypisanego mandatu mam zgłosić się do niego na komendę.
Pytanie: w jakim celu? i czy mam się cieszyć czy smucić?
PS. Wszystkie dokumenty były ok. i otrzymałem je z powrotem.
Moja jazda nie była nagrywana.
-
dominik528 - Świeżak
Jak dostaniesz wezwanie pocztą to się zgłoś, bo takie na słowo " przyjdź Pan za 3 dni o zachodzie słońca na naszą komendę " to o kant d.. rozbić.
Ps. Twoja jazda mogła być nagrywana na miejskich kamerach. Te nagrania tez mogą być dowodem w sprawie.
Ps. Twoja jazda mogła być nagrywana na miejskich kamerach. Te nagrania tez mogą być dowodem w sprawie.
- Materialmord
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości