[ZX9R 01'] Dosc szybko sie grzeje....
• Strona 1 z 1
[ZX9R 01'] Dosc szybko sie grzeje....
Witam jak w temacie dzis przy ok 17-18C zauwazylem ze spokojna jazda nie bardzo lezy mojej kawie... w czasie jazdytemp utrzymuje sie ok 84-87C ale wystarczy sie zatrzymac na swiatlach to temperatura rosnie w tempie ok 1stopien co 3-4sekundy wiec na jednym postoju na swiatlach prawie wiatrak sie zalacza.... po ruszeniu temp szybko spada do ok 86C.. a co dopiero jak beda upaly po 30C ;/
i tu pyt:
czy to normalne ze sporty tak szybko sie grzeja???czy cos niedobrego sie dzieje??? poziom w zbiorkini na max
moto po wymianie łancuch rozrzadu i regul zaworow.....
Pozdro!!
i tu pyt:
czy to normalne ze sporty tak szybko sie grzeja???czy cos niedobrego sie dzieje??? poziom w zbiorkini na max
moto po wymianie łancuch rozrzadu i regul zaworow.....
Pozdro!!
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
hugo jak na hamowni hamowali Twojego sprzęta to strzelał z tłumika przy zchodzeniu z obrotów. Wiesz ja bym się zajał gaźnikami najpierw. Sprawdź sobie na spokojnie kolor świec i podreguluj skład mieszanki na śrubach. Jak się nie czujesz w tym temacie to podlecę i Ci to po koleżeńsku poustawiam
Tak samo synhro wypadałoby zrobić bo po regulacji zaworów jak nie było robione to na 100% jest do roboty. To też Ci zrobić mogę bo sprzęt i doświadczenie mam
a z sentmentu do kumpli i kaw - nie bedziesz stratny
Poza tym - mój też się grzeje do wentylatora na co drugich światłach a skład mieszanki (nawet leciutko zbyt bogato przez większą dysze główną) i synhro mam ustawione bardzo dobrze. Po synhro będzie się mniej grzał to jest pewnik.

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
no to w takim razie bedziemy musieli sie jakos zgadac Przemo jak mozesz pomuc... powiedz tylko ile to Ci tak +/- zajmie i kiedy by Ci pasowalo....
Pozdro!!!!
Pozdro!!!!
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
hugo2003 napisał(a):no to w takim razie bedziemy musieli sie jakos zgadac Przemo jak mozesz pomuc... powiedz tylko ile to Ci tak +/- zajmie i kiedy by Ci pasowalo....
Pozdro!!!!
No proszę Cię, FF ma sprawdzanie pisowni, nawet forum ma opcje sprawdzania pisowni więc proszę z niej korzystać bo takie błędy są karygodne

Sam robię błędy ale bez przesady...
-
patryk83 - Bywalec
łee tam - ortografia jest dla plebsu
A tak wracając do tematu to Hugo - zając mi to się okaże. Tak czy inaczej trzeba zajrzeć do komór pływakowych by ocenić czystość gaźników. Jak w jakiś dzień w tygodniu to po 17,30 mam zawsze czas mój telefon masz na PW) i do 22giej masz złożonego sprzęta po czyszczeniu, regulacji i synhro gaźników na 100%.

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości