Zipp Quadra Co to część i do czego służy?
• Strona 1 z 1
Zipp Quadra Co to część i do czego służy?
Mam skuter zipp quadra zdjełem blokadę z modułu, skuter jest szybki i zrywny, czytałem na jakieś stronie o blokadach w motorowerach i spotkałem się z takim czymś jak zawirowywacz spalin spojrzałem u siebie na układ wydechowy i zobaczyłem ze znajduje się tam taka rurka z wężykiem która zakończona jest jakimś dziwnym urządzeniem jak na zdjęciu w internecie. rozkręciłem to przejechałem się po drodze i nic się nie zmieniło tylko inny dźwięk ale na tamtej stronie pisało jeszcze żeby tą rurkę przy kolanku uciąć i zaspawać. chciałbym się dowiedzieć do czego to jest i czy faktycznie możne pogarszać osiągi mojego jednośladu lub po zdemontowaniu całkowitemu polepszać? Poniżej dorzucam zdjęcia
[IMG=http://img689.imageshack.us/img689/3222/p1010637l.jpg][/IMG] (otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
[IMG=http://img689.imageshack.us/img689/3222/p1010637l.jpg][/IMG] (otwórz link)

-
Angus - Świeżak
Ja to nazwałem spierniczaczem spalin.. Miałem takie samo cóś w quantumie, tylko nikaj nie było to podpięte
Pewnie dla tego że to jeden z wczesniejszych modeli, składanych w salonie z części przywiezionych w dwóch kartonach i wiadrze i składacze nie wiedzieli kaj to ma być, więc przykręcili pod zbiornikiem oleju, żeby se tak dyndało....
Tak czy siak, ślepą kichę na kolanku zaspawałem, a TO pieroństwo cisnołem w krzaki koło kurnika. Od tej pory skuterek fajniej przyspieszałi nieco mniej hałasował. Oczywiście chodzi mi o zaspawanie ślepej kichy a nie rzucanie jakimś złomem w krzaki

Pewnie dla tego że to jeden z wczesniejszych modeli, składanych w salonie z części przywiezionych w dwóch kartonach i wiadrze i składacze nie wiedzieli kaj to ma być, więc przykręcili pod zbiornikiem oleju, żeby se tak dyndało....
Tak czy siak, ślepą kichę na kolanku zaspawałem, a TO pieroństwo cisnołem w krzaki koło kurnika. Od tej pory skuterek fajniej przyspieszałi nieco mniej hałasował. Oczywiście chodzi mi o zaspawanie ślepej kichy a nie rzucanie jakimś złomem w krzaki

Zipp Quantum 2005r. Bity
Kymco New Dink 2008r. Nie bity !

- chomikarz
- Świeżak
Moim zdaniem coś tam jednak daje. W końcu spalinki mają być rozprężane w tłumiku a nie w atmosferze krótszą drogą. Mój quantum troszkę ładniej pracował po zaspawaniu kiszki. Oczywiście nie żeby się z tego szrota jakiś peżot tudzież inny kiłej od razu zrobił 

Zipp Quantum 2005r. Bity

- chomikarz
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości