mocne drgania kierownica
• Strona 1 z 1
mocne drgania kierownica
witam wszystkich i prosze o pomoc otóż mam problem z kierownica przy predkosci od 150km/h zaczyna wibrowac im szybciej tym mocniej czy moze to byc zle wyważone kolo?? Z gory dzieki.
- Kowal_750
- Świeżak
Sene ma dużo racji. Powyżej 140km/h objawiają się luzy przy główce ramy.
Jeśli objawy nie znikną po dokręceniu, od razu wymienić trzeba łożyska główki ramy.
Jeśli objawy nie znikną po dokręceniu, od razu wymienić trzeba łożyska główki ramy.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Ścigacz.pl
A właśnie że nie. Ja miałem źle wywarzone koło to do 150 jeździło się spoko. A jak przyciąłem 200 to jak mi zaczeło telepać to byłem w dupie. Ale pojechałem jeszcze raz wyważyli i było gitsenekkorzenna napisał(a):Panowie ! źle wyważone koło lub krzywa felga to objawy zaczynają się w takim przedziale prędkości;50,70,90,110 km/h

Ale główka ramy też może być.
CBR - CustomBikeRobson
* CBR1200RR * Raptor+ R1 ENGINE(WIP)
* CBR1200RR * Raptor+ R1 ENGINE(WIP)
-
Robson1903 - VIP Ścigacz.pl
Poniżej 150 km/h a w zasadzie w zakresie 120-70km/h jak puścisz kierownicę i lata lekko oznacza to źle wyważone koło lub krzywą felgę.
Miałem akurat tak że powyżej 160km/h drgania przechodziły dość mocno na kierownicę a przy 200km/h jedynym słusznym rozwiązaniem było odpuszczenie manetki gazu, cały motocykl latał.
Po wyważeniu koła problem zniknął.
Rozpędź się do około 100km/h i puść lekko kierownicę, jeśli zacznie lekko latać lewo - prawo oznacza to że musisz udać się do serwisu w celu sprawdzenia wyważenia koła.
Miałem akurat tak że powyżej 160km/h drgania przechodziły dość mocno na kierownicę a przy 200km/h jedynym słusznym rozwiązaniem było odpuszczenie manetki gazu, cały motocykl latał.
Po wyważeniu koła problem zniknął.
Rozpędź się do około 100km/h i puść lekko kierownicę, jeśli zacznie lekko latać lewo - prawo oznacza to że musisz udać się do serwisu w celu sprawdzenia wyważenia koła.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa