[CBR 600 F4i 01]Dławienie i lekkie strzelanie z wydechu
• Strona 1 z 1
[CBR 600 F4i 01]Dławienie i lekkie strzelanie z wydechu
Tak więc do wczoraj chodziła normalnie i jedyne co zrobiłem w niej to wymiana płyny w chłodnicy.
Chciałem wymienić olej ale śruba jest na tyle zjechana, że sam jej nie odkręcę, nie wiem czy ją lekko przekręciłem czy główka była na tyle zjechana, że klucz się tylko ruszył...
W każdym razie, na niskich obrotach dusi się przy ruszaniu i lekko strzela z wydechu. Do wczoraj czyli mojej wymiany płynu w chłodnicy wszystko było ok a teraz się spier***
Podkręciłem obroty na jałowym do 1,5tyś i nagrałem filmik jak nierówno chodzi silnik
http://www.youtube.com/watch?v=DhQLDpw7gyk
JakieÅ› sugestie ?
Chciałem wymienić olej ale śruba jest na tyle zjechana, że sam jej nie odkręcę, nie wiem czy ją lekko przekręciłem czy główka była na tyle zjechana, że klucz się tylko ruszył...
W każdym razie, na niskich obrotach dusi się przy ruszaniu i lekko strzela z wydechu. Do wczoraj czyli mojej wymiany płynu w chłodnicy wszystko było ok a teraz się spier***
Podkręciłem obroty na jałowym do 1,5tyś i nagrałem filmik jak nierówno chodzi silnik

http://www.youtube.com/watch?v=DhQLDpw7gyk
JakieÅ› sugestie ?
-
patryk83 - Bywalec
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Seba_ER5 napisał(a):Regulacja przepustnic?
I tak z dnia na dzień bez powodu nagle zaczęła się dławić ? Dodam, że w piątek odebrałem ją od mechanika po wymianie rozrządu i chodziła jak ta lala.
-
patryk83 - Bywalec
widzę że ty masz większy problem - ciekawe co mogło
się stać bo to dziwne że po wymianie płynu w chłodnicy
coś zaczeło sie pieprzyc płyn chyba nie ma nic tu do tego !!!! powodzenia !!! w znalezieniu przyczyny!!
się stać bo to dziwne że po wymianie płynu w chłodnicy
coś zaczeło sie pieprzyc płyn chyba nie ma nic tu do tego !!!! powodzenia !!! w znalezieniu przyczyny!!
- maniek23nysa
- Świeżak
Czy ja wiem czy to wiekszy problem ?
Pani mechanik powiedziała, że świece, regulacja zaworów ...
Jednym słowem kosztaaaaaaaaaaaa

Pani mechanik powiedziała, że świece, regulacja zaworów ...
Jednym słowem kosztaaaaaaaaaaaa
-
patryk83 - Bywalec
patryk83 napisał(a):Seba_ER5 napisał(a):Regulacja przepustnic?
I tak z dnia na dzień bez powodu nagle zaczęła się dławić ? Dodam, że w piątek odebrałem ją od mechanika po wymianie rozrządu i chodziła jak ta lala.
Byc moze mechanik zle zlozyl rozrzad lub zle wyregulowal luzy zaworowe. Jezeli rozrzad byl wymieniany to pewnie wszystko sie jeszcze docieralo i teraz pojawil sie problem.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Ja chyba też bym stawiał na źle ustawiony rozrząd.
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
No jeździć jeździ ale żeby to igła była to nie bardzo.
Już nie strzela z wydechu ale dalej nie chodzi równo i dławi się przy łagodnym ruszaniu czy jeździe małą prędkością w korkach.
Jutro przedzwonię do mechanika bo teraz to i tak nie mam jak do niego podjechać.
Dzięki za odpowiedzi dam znać co z tego wyjdzie...
Już nie strzela z wydechu ale dalej nie chodzi równo i dławi się przy łagodnym ruszaniu czy jeździe małą prędkością w korkach.
Jutro przedzwonię do mechanika bo teraz to i tak nie mam jak do niego podjechać.
Dzięki za odpowiedzi dam znać co z tego wyjdzie...
-
patryk83 - Bywalec
witam duzo czasu mineło od załozenia tematu ale mam pytanie jak rozwiązałes problem z dławieniem sie silnika i kichaniem ? mam ten sam problem 

- legionnaire
- Świeżak
Cześć
Z tego co pamiętam to jednak świece robiły problem.
To było dość dawno temu ale z tego co pamiętam po wymianie świec zaczął ładnie chodzić.
Jedyny problem to taki, że one strasznie drogie były hehe, irydówki...
Rozrząd robiłem jakoś niedawno więc to nie on, regulacja zaworów też była robiona ale jakieś 2 lata temu i z innych powodów niż nierówna sprawa...
Pozdrawiam
Z tego co pamiętam to jednak świece robiły problem.
To było dość dawno temu ale z tego co pamiętam po wymianie świec zaczął ładnie chodzić.
Jedyny problem to taki, że one strasznie drogie były hehe, irydówki...
Rozrząd robiłem jakoś niedawno więc to nie on, regulacja zaworów też była robiona ale jakieś 2 lata temu i z innych powodów niż nierówna sprawa...
Pozdrawiam
-
patryk83 - Bywalec
juz doszłem co było przyczyną jeden przewód od podcisnienia czy jak to sie tam nazywa co idzie do przepustnic spadł lub go zle załozyłem . Pozdrawiam
- legionnaire
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości