[Kymco Vitality 2T 2007r.] Dziwny dźwięk w silniku?
• Strona 1 z 1
[Kymco Vitality 2T 2007r.] Dziwny dźwięk w silniku?
No więc cześć i siema. Mam pewne pytanie w sprawie silnika. Gdy zapalę skuter to w silniku słychać tak jakby rzegot lub jakieś tarcie. Dzieje się tylko tak gdy jest maksymalnie zimny i chodzi na automatycznym ssaniu czy jak to się tam zwie:P Gdy obroty się ustabilizują to wszystko ustaje. Przebieg to niecałe 4k, a skuter nie był jakoś szczególnie katowany więc się pytam czy w 2T tak jest i nie mam się czym niepokoić czy trzeba będzie coś wymienić.
Skuter nie jest Made in China tylko Made in Tajwan ale w takich nigdy nie wiadomo. Nigdy mnie nie zawiódł i zaskoczył przyspieszeniem i v-maxem nie jednego więc hooyowe części bym wykluczył ale nigdy nie wiadomo...
Jeżeli ktoś ma 2T i miał lub ma podobne dźwięki w silniku to prosiłbym bardzo o pomoc. Post jest dłuuugi, ale myślę że parę osób będzie chętne go przeczytać. Z góry dzięki. Pozdro
Skuter nie jest Made in China tylko Made in Tajwan ale w takich nigdy nie wiadomo. Nigdy mnie nie zawiódł i zaskoczył przyspieszeniem i v-maxem nie jednego więc hooyowe części bym wykluczył ale nigdy nie wiadomo...
Jeżeli ktoś ma 2T i miał lub ma podobne dźwięki w silniku to prosiłbym bardzo o pomoc. Post jest dłuuugi, ale myślę że parę osób będzie chętne go przeczytać. Z góry dzięki. Pozdro
-
Arturo925 - Stały bywalec
ja bym rozebrał silnik ja miałem zgrzytanie w skuterze i sam opadał kopniak i okazało się że spadła sprężyna i się same zębatki zazębiały. Może być przyczyną coś podobnego albo coś (nie wiem jak) dostało się do silnika.
- rafal1730
- Świeżak
I na co mam zwrócić uwagę? Nigdy go nie rozkręcałem stąd też nie wiem jak te części wyglądały poprawnie (w oryginale). A skąd dokładnie dochodzi dźwięk to nie powiem bo jest on trudny do usłyszenia, ale jednak trochę niepokojący... Po prostu coś rzegocze.
Spróbuję go rozkręcić, a jeżeli nic nie zauważę niepokojącego to nagram ten dźwięk i całość jak to wygląda. Dodam jeszcze że skuter ani nie stracił na mocy ani na v-maxie. Przyspieszenie też jest takie jak przed tym gdy usłyszałem ten dźwięk.
Spróbuję go rozkręcić, a jeżeli nic nie zauważę niepokojącego to nagram ten dźwięk i całość jak to wygląda. Dodam jeszcze że skuter ani nie stracił na mocy ani na v-maxie. Przyspieszenie też jest takie jak przed tym gdy usłyszałem ten dźwięk.
-
Ku*wa ale EPIC FALL. Zanim odkręciłem pokrywę to zapaliłem go jeszcze raz i przyłożyłem ucho do silnika. Dźwięk stamtąd nie dochodził... Pomyślałem "Co jest?!" i podniosłem głowę trochę wyżej. Jakież było moje zdziwienie gdy okazało sie ze dźwięk dochodzi z kufra. Podniosłem siedzenie i na pierwszy rzut oka nic... Dopiero po chwili uświadomiłem sobie że tam były klucze i że gdy skuter chodził na ssaniu to miał wyższe obroty i się trochę trząsł, a klucze obijały się o siebie i wydawały ten dźwięk. No ja pier*ole
Dobrze że nie grzebałem w silniku bo jeszcze bym coś rozdupcył...
A ja szukałem problemu nie wiadomo gdzie a on był tak blisko że aż nie mogłem uwierzyć (z 10 razy otwierałem kufer i nie zaczaiłem ze to mogą byc klucze)

A ja szukałem problemu nie wiadomo gdzie a on był tak blisko że aż nie mogłem uwierzyć (z 10 razy otwierałem kufer i nie zaczaiłem ze to mogą byc klucze)
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości