Co kupić? CBR 600 F4i vs. GSX R 750 K1
• Strona 1 z 1
Co kupić? CBR 600 F4i vs. GSX R 750 K1
Cześć.
Jestem nowy na forum więc na początku chciałem wszystkich przywitać.
Jestem też świeżakiem jeśli chodzi o motory. Za kilka dni mam egzamin na kat. A, B mam już od dawna, ale nie wiem czy ma to jakieś znaczenie dla mojego pytania.
A więc sprawa jest następująca, tak czekam na ten egzamin i zaczynam się rozglądać za maszyną. Moje możliwości finansowe i gusta sprowadzają się do dwóch motorów. 1. CBR 600 F4 2. GSX-R 750 k1.
Mam świadomość, że to absurdalnie mocne maszyny jak dla początkującego motocyklisty, trudne do ogarnięcia i zdradliwe bestie, ale myślę, że mam na tyle oleju w głowie żeby uczyć się na jednej z nich ostrożnie i bez szaleństw.
Jeśli to istotne to mam 25 lat i równo pod sufitem. Nie interesuje mnie jazda z maksymalnymi prędkościami pewnie przez długi czas, zanim nie nabiorę umiejętności, a wiem, że trwa to ponoć dłuugo.
Będę wdzięczny za wskazówki które moto wybrać i na co zwrócić uwagę przy ich zakupie.
Jestem też świeżakiem jeśli chodzi o motory. Za kilka dni mam egzamin na kat. A, B mam już od dawna, ale nie wiem czy ma to jakieś znaczenie dla mojego pytania.
A więc sprawa jest następująca, tak czekam na ten egzamin i zaczynam się rozglądać za maszyną. Moje możliwości finansowe i gusta sprowadzają się do dwóch motorów. 1. CBR 600 F4 2. GSX-R 750 k1.
Mam świadomość, że to absurdalnie mocne maszyny jak dla początkującego motocyklisty, trudne do ogarnięcia i zdradliwe bestie, ale myślę, że mam na tyle oleju w głowie żeby uczyć się na jednej z nich ostrożnie i bez szaleństw.
Jeśli to istotne to mam 25 lat i równo pod sufitem. Nie interesuje mnie jazda z maksymalnymi prędkościami pewnie przez długi czas, zanim nie nabiorę umiejętności, a wiem, że trwa to ponoć dłuugo.
Będę wdzięczny za wskazówki które moto wybrać i na co zwrócić uwagę przy ich zakupie.
- nofy
- Świeżak
Siemka
Ja byłem w podobnym wieku,a jak zrobiłem prawko i kupiłem swój pierwszy motocykl - Hornetkę 2002r. ... wierz mi, nie jesteś w stanie jeździć tym delikatnie! Ja w pierwszym tygodniu 3 razy przestrzeliłem zakręt, dobrze, że nic nie jechało z przeciwka... Więc zastanów się dobrze czym chcesz jeździć na początku. Z tych dwóch motocykli zdecydowanie lepsza będzaie Honda, gdyż jest dużo łagodniejsza, co nie oznacza, że jest słaba. Mój koleżka, jak się przesiadał na takiego Gixa jak piszesz ze starego gixsa 750 z dwoma okrągłymi lampami, to zaliczył szlifa w drugim tygodniu użytkowania a myślał, że bierze niby to samo
Pozdro600
Ja byłem w podobnym wieku,a jak zrobiłem prawko i kupiłem swój pierwszy motocykl - Hornetkę 2002r. ... wierz mi, nie jesteś w stanie jeździć tym delikatnie! Ja w pierwszym tygodniu 3 razy przestrzeliłem zakręt, dobrze, że nic nie jechało z przeciwka... Więc zastanów się dobrze czym chcesz jeździć na początku. Z tych dwóch motocykli zdecydowanie lepsza będzaie Honda, gdyż jest dużo łagodniejsza, co nie oznacza, że jest słaba. Mój koleżka, jak się przesiadał na takiego Gixa jak piszesz ze starego gixsa 750 z dwoma okrągłymi lampami, to zaliczył szlifa w drugim tygodniu użytkowania a myślał, że bierze niby to samo

Pozdro600
- Muszka
- Świeżak
Re: Co kupić? CBR 600 F4i vs. GSX R 750 K1
nofy napisał(a):Cześć.
Siema.
nofy napisał(a):Jestem też świeżakiem jeśli chodzi o motory. Za kilka dni mam egzamin na kat. A, B mam już od dawna, ale nie wiem czy ma to jakieś znaczenie dla mojego pytania.
Nie ma.
nofy napisał(a):A więc sprawa jest następująca, tak czekam na ten egzamin i zaczynam się rozglądać za maszyną. Moje możliwości finansowe i gusta sprowadzają się do dwóch motorów. 1. CBR 600 F4 2. GSX-R 750 k1.
Głupi pomysł.
nofy napisał(a):Mam świadomość, że to absurdalnie mocne maszyny jak dla początkującego motocyklisty, trudne do ogarnięcia i zdradliwe bestie
To jak zestawienie np. Poloneza z Golfem VR6. Cebra przy tym Gixie po prostu "nie jedzie", co nie znaczy, że świeżak nie zrobi sobie na niej kuku.
nofy napisał(a):ale myślę, że mam na tyle oleju w głowie żeby uczyć się na jednej z nich ostrożnie i bez szaleństw.
Jeśli to istotne to mam 25 lat i równo pod sufitem. Nie interesuje mnie jazda z maksymalnymi prędkościami pewnie przez długi czas, zanim nie nabiorę umiejętności
Jasssne...

nofy napisał(a):a wiem, że trwa to ponoć dłuugo.
Człowiek uczy się i doskonali swoje umiejętności przez całe życie.
nofy napisał(a):Będę wdzięczny za wskazówki które moto wybrać i na co zwrócić uwagę przy ich zakupie.
Jeśli się uprzesz to i tak nikt Cię nie przekona i zrobisz swoje. Z dwojga złego lepsza na początek będzie zdecydowanie Cebra. Gixa (nawet 600) wybij sobie z głowy. Na wszystko w życiu przyjdzie czas...
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Powiem jedno, apetyt rośnie w miarę jedzenia, mi GSXR szybko wyleciał z głowy, wiem ze mimo doświadczenia, chociaż nie dużego jeszcze nie czas na taka maszynę... Honda jest bardziej "posluszna" a Gixer przynamniej dla mnie nieprzewidywalny i może nieźle Tobą sponiewierac jezeli nie właściwie bedziesz sie z nim obchodził. Zycze powodzenia
-
>Blade< - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości