Cagiva Planet 125 - kompatybilność z innymi silnikami
• Strona 1 z 1
Cagiva Planet 125 - kompatybilność z innymi silnikami
Cześć:D
Sprawa wyglÄ…da tak:
-mój kilkunastoletni silniczek(98) się wypalił,
Więc będę sprowadzał silnik . I teraz sprawa wygląda tak. Jakie silniki będą pasować?
Domyślam się że w mito z tego samego rocznika jest taki sam motor ale jak to wygląda z nowszymi modelami?
Wiem że były delikatne zmiany typu zmiana średnicy cylindra itd ale chodzi mi o to które silniki będą pasować do mojej Cagivy
Z góry dzięki
Pozdrawiam
Kacper
Sprawa wyglÄ…da tak:
-mój kilkunastoletni silniczek(98) się wypalił,
Więc będę sprowadzał silnik . I teraz sprawa wygląda tak. Jakie silniki będą pasować?
Domyślam się że w mito z tego samego rocznika jest taki sam motor ale jak to wygląda z nowszymi modelami?
Wiem że były delikatne zmiany typu zmiana średnicy cylindra itd ale chodzi mi o to które silniki będą pasować do mojej Cagivy
Z góry dzięki
Pozdrawiam
Kacper
- hincal
- Świeżak
na pewno bedzie pasowac od mito...
ale czy nie lepiej bedzie tego wyremontowac? przynajmniej bys wiedzial ze masz czesci nowe i Ci sie to szybko nie rozleci... a nigdy nie wiadomo na jaki silnik trafisz...
ale czy nie lepiej bedzie tego wyremontowac? przynajmniej bys wiedzial ze masz czesci nowe i Ci sie to szybko nie rozleci... a nigdy nie wiadomo na jaki silnik trafisz...
limit20znaków:evil:
-
maciek.046 - Bywalec
Wał korbowy miał stuki , było to słyszalne przy niskich obrotach, przy wysokich było normalnie.
Podczas wycieczki z kolegą w offroad silnik zaczał straszliwie gdakać i zgasł
Po tym jak sie silnik zachowuje gdy włączam starter wnioskuje że układ korbowo tłokowy jest do wymiany.
Cena?
Kit naprawczy do 125 2t to ok 200 ojro
Za podobną cenę mogę mieć silnik z jakiegoś tłuka lub po regeneracji
Zadecyduje i tak dopiero mechanik czy warto sie bawić z tym silnikiem czy może lepiej nowy
Ja sie bardziej skłaniam ku kit'owi naprawczemu aczkolwiek jesli bedzie mozliwosc sprowadzenia silnika z 2-3 letniego tłuka to czemu nie?
Podczas wycieczki z kolegą w offroad silnik zaczał straszliwie gdakać i zgasł
Po tym jak sie silnik zachowuje gdy włączam starter wnioskuje że układ korbowo tłokowy jest do wymiany.
Cena?
Kit naprawczy do 125 2t to ok 200 ojro
Za podobną cenę mogę mieć silnik z jakiegoś tłuka lub po regeneracji
Zadecyduje i tak dopiero mechanik czy warto sie bawić z tym silnikiem czy może lepiej nowy
Ja sie bardziej skłaniam ku kit'owi naprawczemu aczkolwiek jesli bedzie mozliwosc sprowadzenia silnika z 2-3 letniego tłuka to czemu nie?
- hincal
- Świeżak
czemu? bo tak jak piszesz sprowadzenia czyli rozumie, że nie pojedziesz go pooglądać w częściach? Dla mnie głupota bo bardzo możliwe, że wpierdzielisz się w drugie bagno... Lepiej dać te 200 euro i mieć spokój..
P.S: Kupując takie moto trzeba się liczyć z wydatkami...
Do tych silniczków to nie ma co oszczędzać.
P.S: Kupując takie moto trzeba się liczyć z wydatkami...
Do tych silniczków to nie ma co oszczędzać.
- bartek1494
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości