Homologacja, prawo do rejestracji - Full Cross ?
• Strona 1 z 1
Homologacja, prawo do rejestracji - Full Cross ?
Witajcie.
Mam następujące pytanie, oglądam na allegro aukcje.. I czytając opis pewnej yamaha'y yz450f przeczytałem : Prawo do rejestracji, podobnie czytając pewną cr450f.
Moje pytanie brzmi - jak ?
Moto musi przejść badania techniczne, i zyskać jakiś certyfikat czy co ?
Czy to jest zgodne z prawem, jeśli się motocykl przygotuje ?
Mam następujące pytanie, oglądam na allegro aukcje.. I czytając opis pewnej yamaha'y yz450f przeczytałem : Prawo do rejestracji, podobnie czytając pewną cr450f.
Moje pytanie brzmi - jak ?
Moto musi przejść badania techniczne, i zyskać jakiś certyfikat czy co ?
Czy to jest zgodne z prawem, jeśli się motocykl przygotuje ?
Czarny 300cc 2T.
-
Duriv - Bywalec
to znaczy, że dany typ motocykla posiada homologację, lub też ktoś własnym sumptem taką homologację, mimo, że typ motocykla nie był homologowany poprzez dostosowania uzyskał.
co do rejestracji, jesli odpowiednio typ (model) ma w pierwszym przypadku - jeśli chcesz się upewnić, czy dane moto ma homologację dopuszczającą do ruchu drogowego, to podjedź i spytaj się diagnosty na stacji diagnostycznej.
jeśli ma to tez powie tobie co musisz mieć zamontowane w nim a czego nie masz w tej chwili by móc zrobić badania techniczne i zarejestrować pojazd (możesz mieć coś podemontowane).
w dugim przypadku jeśli ktoś samodzilnie uzyskiwał homologację, to powinien tobie taki dokument przekazać - to także dokument, który uzyskuje się na stacji diagnostycznej (nie pamiętam tylko czy na zwykłej czy okręgowej), w dokumencie homologacyjnym będzie napisane z jakim osprzętem tąże homologację uzyskał.
co do rejestracji, jesli odpowiednio typ (model) ma w pierwszym przypadku - jeśli chcesz się upewnić, czy dane moto ma homologację dopuszczającą do ruchu drogowego, to podjedź i spytaj się diagnosty na stacji diagnostycznej.
jeśli ma to tez powie tobie co musisz mieć zamontowane w nim a czego nie masz w tej chwili by móc zrobić badania techniczne i zarejestrować pojazd (możesz mieć coś podemontowane).
w dugim przypadku jeśli ktoś samodzilnie uzyskiwał homologację, to powinien tobie taki dokument przekazać - to także dokument, który uzyskuje się na stacji diagnostycznej (nie pamiętam tylko czy na zwykłej czy okręgowej), w dokumencie homologacyjnym będzie napisane z jakim osprzętem tąże homologację uzyskał.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
zależy czego Ci w moto brakuje ; ) świateł, migaczy 

| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." |indor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować

-
Bystry - Stały bywalec
popytaj ludzi, którzy tworzą customy i je rejestrują jako SAM-y, lub zadzwoń na stację diagnostyczną.
z naszą wiedzą możemy wskazać ścieżkę, ale nie cennik do rzeczy specyficznych.
z naszą wiedzą możemy wskazać ścieżkę, ale nie cennik do rzeczy specyficznych.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości