Zobacz wątek - NIE DAJMY SIĘ ZWARIOWAĆ!!!
NAS Analytics TAG

NIE DAJMY SIĘ ZWARIOWAĆ!!!

O wszystkim
_________

NIE DAJMY SIĘ ZWARIOWAĆ!!!

Postprzez domber » 18/2/2007, 20:05

Witam.Czytając magazyny motocyklowe,czy oglądając katalogi z motorami,szczególnie japońskiej czwórki można odnieść wrażenie że jedyny i słuszny wybór to kupno motocykla typu Suzuki GSXR 1000 czy np.Yamaha R1.Na pierwszym miejscu producenci wymieniają fantastyczne osiągi tych pojazdów pomijając ich oczywiste i zrozumiałe dla większości motocyklistów wady.W marketing i reklamę tych maszyn inwestują ogromne pieniądze,pobudzając wyobraznię najczęściej najmłodszych i niedoświadczonych motocyklistów i w cenie miejskiego auta oferują nam osiągi F1.Motocykl taki może kupić każdy kto za niego zapłaci i nikt nie sprawdza umiejętności przyszłego użytkownika,którt myśli najczęściej tylko o tym jak rozwinąć 300 km/h tak jak na wyścigach w TV.Natomiast inne modele np.turystyczne zostają odsunięte na dalszy plan i nikt nie iwestuje w ich reklamę i marketing takich pieniędzy jak w ścigacze a większość motocyklistów właśnie takimi motorami jezdzi.Osobiście nie przekonuje mnie ta cała reklama z której jednoznacznie wynika że ścigacze to elita a cała reszta motocykli jest jakby poza marginesem tego motocyklowego biznesu.Jestem raczej zwolennikiem motocykli z odsłoniętym silnikiem i turystyczną pozycją kierowcy.Więc tematem tego postu jest pytanie-czy motocykliści na ścigaczach są jakby lepsi od całej reszty???
domber
Świeżak

Re: NIE DAJMY SIĘ ZWARIOWAĆ!!!

Postprzez harry89 » 18/2/2007, 20:14

domber napisał(a):Natomiast inne modele np.turystyczne zostają odsunięte na dalszy plan i nikt nie iwestuje w ich reklamę i marketing takich pieniędzy jak w ścigacze a większość motocyklistów właśnie takimi motorami jezdzi.

doprawdy? ja najczesciej wsrod motocykli na ulicach widze wlasnie scigacze... chyba ze zle zrozumialem zdanie.

domber napisał(a):Jestem raczej zwolennikiem motocykli z odsłoniętym silnikiem i turystyczną pozycją kierowcy.

ty tak, ale wiekszosc mlodych ludzi ceni sobie agresywna sylwetke i osiagi ktore oferuja przede wszystkim scigacze.

domber napisał(a):...tematem tego postu...

raczej wÄ…tku albo topicu ;)
harry89
Bywalec

Postprzez kris » 18/2/2007, 20:23

Nierozuemiem wogóle tematu.... :roll:

Masz jakies kompleksy każdy lubi co innego... jeden Naked bik'a a drugi Super Bik'a ;/
wiec niewiem oco ci chodzi..
kris
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kaja » 18/2/2007, 20:24

Jakiś przystojniak na ścigaczu odbił Ci dziewczynę, czy jak? :lol:
Kaja
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kris » 18/2/2007, 20:27

Kaja napisał(a):Jakiś przystojniak na ścigaczu odbił Ci dziewczynę, czy jak? :lol:

To jest pewne w 100% hehe .. Morze to już opsesja?? :roll:
kris
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Meciek » 18/2/2007, 21:10

ten temat to jak walka z wiatrakami - nic nie zrobisz, zresztÄ… po co? to jest marketing i tyle
Meciek
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Genji » 18/2/2007, 21:30

Lepsi?!! A niby w czym??
Nie rozumiem skąd ten pomysł?? :shock:
Przecież to nic złego, że ścigacze są tak popularne.
Lubisz nakedy? - SUPER! Drive your way! Ja jeżdżę na turystyku i jakoś ani mnie grzeją ani ziębią plastiki. Ludziska ujeżdżają to co wyraża ich osobowość. Lubisz truskawki - nie atakuj tych co ich nie lubią bo wolą kaszankę (wiem... głupi przykład - ale jakoś tak mi zabawnie się skojarzyło :lol: ) Wyluzuj ziomek...
Aprilia RSV 1000R Tuono 2007
Play it safe or play it cool!
Genji
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez SzpiceR » 18/2/2007, 21:41

"jeden lubi ogórki a drugi ogrodnika córki" czy jakos tak to szło :lol: :lol:
Ostatnio edytowano 18/2/2007, 23:33 przez SzpiceR, łącznie edytowano 2 razy
ten co sobie nie żałuje
SzpiceR
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez CalibraHunter » 18/2/2007, 21:41

przyjacielu, ale zadyme robisz...:P:P:P Chcesz reklamy swojego chromu?? Prosze bardzo, podaj rozsadna cene to zgodze sie na sesje zdjeciowa <lol> :D porozklejasz plakaty po calym miescie. A moze i dwoch. Nie ma sprawy :P:P:P :twisted: joke
Never let your FEAR decide your FUTURE.
CalibraHunter
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Genji » 18/2/2007, 22:46

SzpiceR napisał(a):"jeden lubi gruszki a drugi ogrodnika córki" czy jakos tak to szło :lol: :lol: :twisted: :roll: :roll:

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! Help!! :lol: :lol: :lol:
Genji
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez domber » 18/2/2007, 23:23

:(
Ostatnio edytowano 18/2/2007, 23:39 przez domber, łącznie edytowano 1 raz
domber
Świeżak

Postprzez CalibraHunter » 18/2/2007, 23:36

Po pierwsze, wcale nie powiedzialam, ze nienawidze chromowanych chopperow. Nie wiem, gdzie to przeczytales.

Po drugie, wyobraz sobie, ze akurat wlasnie W NIEDLUGIM CZASIE sprawie sobie motocykl.

Po trzecie, nie wiem za co. Wydawalo mi sie, ze masz jakies poczucie humoru i jako jedna z nielicznych na tym forum staralam sie z usmiechem na ustach podchodzic do Twoich wypowiedzi, zamiast pisac jak inni prosto z mostu, co w tym momencie o Tobie mysla. Ale dziekuje za takie slowa krytyki. Widocznie rzeczywiscie jestem zbyt otwarta dla ludzi i nie powinnam sie w ogole odzywac, skoro nie mam motocykla. Masz calkowita racje, sciagam czapke. Ze scisnietym gardlem, ale co mi tam. W koncu jestes taki... doswiadczony, to co ja, taki smarkacz, w ogole robie, smiac odpisywac na Twoje posty...
Never let your FEAR decide your FUTURE.
CalibraHunter
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez domber » 18/2/2007, 23:42

Do patty. Po tym co przeczytałem skasowałem cały post i więcej tak o Tobie pisać nie będę-wybacz proszę.
domber
Świeżak

Postprzez skora » 18/2/2007, 23:46

patty_brawurka
tylko bez nerwów
Posta już nie ma i są słowa skruch :)
Suzuki GSX 1400-2001
Kawa GPZ 1100-1983
Jawa 250/353-1958
skora
Świeżak

Postprzez Genji » 18/2/2007, 23:49

No domber... JesteÅ› ziom! 8)
Genji
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez t_racer_ » 18/2/2007, 23:52

Motocyklizm jest piękny bo każdy może się w nim realizować na swój sposób. Mam znajomych którzy jeżdżą "armaturowcami" inni śmigają "plastikami", a inny już się najeździł i jego kręci przebudowywanie motocykli według jego indywidualnych projektów. Kto z nich jest "lepszym" motocyklistą? Kto z nich ma rację? Myślę, że wszyscy, bo łączy ich jedno, są motocyklistami i nie muszą się zżymać na myśl o tym, że ktoś może chcieć uprawiać motocyklizm inaczej niż oni.
Domber, trochę wyrozumiałości koncerny dają ludziom to co oni chcą kupić, że dają zbyt wiele? Cóż nie Ty o tym decydujesz. Lataj swoim "armaturowcem", poleruj chromiki i ciesz się, że nikt nie narzuca Ci swego "plastikowego" gustu.
t_racer_
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Meciek » 19/2/2007, 06:28

t_racer_ jemu chyba nie chodziło o to tylko co ty piszesz, tylko o to ,że bezduszne korporacje tworzące tak przez nas uwielbiane jednoślady sprzedają maszyny o dużych pojemnościach, setkach koni i w dodatku skupiając reklamę tylko na nich - prezentując je w taki sposób ,że po prostu zaczynasz pragnąć takiego motoru , ich nie obchodzi ,że przyjdzie do salonu jakiś bogacz co nigdy nie jeździł motorem i zamówi właśnie takiego potwora co dana firma reklamuje , zabijając się 500m dalej na drzewie. To jest czysty marketing jak już pisałem wcześniej, ludzie nie skupiają się w tych czasach na ludziach i uczuciach tylko na kasie, bo o nią chodzi.
Meciek
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez spazz » 19/2/2007, 06:53

ale o so chozzi. przeciez inne firmy z inny branz tak ze promoja przedewszystkim swoje topowe produkty z najwyzszej polki technologicznej i cenowej zarazem. duza czesc z zaawansowancyh modeli przechodzi potem na mniej wypasione, a ze relacja ceny topowego motocykla do do topowego samochodu na przyklad jest taka a nie inna no to nic sie poradzimy ze mozna taniej miec ultraszybko motorower
spazz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Thrillco » 19/2/2007, 08:11

co do tych reklam...honda namiętnie i przy pomocy samego Rossiego reklamowała swego czasu do znudzenia Horneta 600 i 900, Yamaha jako najbardziej znana i popularna reklama to T...D...M...właściwie poza Suzuki to inne marki wcale tak nie przepychają w reklamach swoich ścigaczy wyłącznie. Pamiętam jeszcze reklamy Transalpa, Xjr1300, Fjr 1300, GSR600. Fakt...przynajmniej w europie nikt nie reklamuje chromu i pozycji "kopnij w kalendarz"...bo główny rynek dla tych motocykli to USA a nie jak kiedyś to twierdziłeś-Europa zachodnia...i nie ma się co unosić.

A co do cen..to tak naprawde jedynie u nas jest tak drogo :D Bo my som magnaty

EEEE...sorry ale białe rekawiczki i gwizdek to trohe inne klimaty...i one raczej wszystko mają na różowo albo złoto albo srebrno, przynajmniej u nas tak mają...tylko jak nazwać "blachare" która leci na plastik?? :O ;)
brak opisu...
Thrillco
Mieszkaniec forum

Następna strona

Powrót do Hydepark

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości

na górê