KTM EXC 200 a EXC 450
• Strona 1 z 1
KTM EXC 200 a EXC 450
Witam
Aktualnie posiadam EXC200 .. Jeżdzę nim dużo po asfalcie, a jest to motocykl stworzony głównie w teren..
Zastanawiam się, czy nie przesiąść się na czterosuwa EXC 450.. Jest to motocykl bardziej nadający się na asfalt..
Nie mówię, że jeżdzę tylko po asfalcie- broń boże
, ale myślę, że 4-suw taki jak exc 450 bardziej by się nadawał do mojej jazdy (60%teren, 40% asfalt).. M.in. krótkie biegi mojej 2-setki stawiają minusa ;p
EXC 450 ma chyba podobnÄ… moc do exc 200??
Nie jeździłem nigdy na 4-suwie i nie wiem, czy przesiadka na owego była by dla mnie dobra..
Jak myślicie- nie lepszy byłby dla mnie 4-suw 450 ??

Aktualnie posiadam EXC200 .. Jeżdzę nim dużo po asfalcie, a jest to motocykl stworzony głównie w teren..
Zastanawiam się, czy nie przesiąść się na czterosuwa EXC 450.. Jest to motocykl bardziej nadający się na asfalt..
Nie mówię, że jeżdzę tylko po asfalcie- broń boże

EXC 450 ma chyba podobnÄ… moc do exc 200??
Nie jeździłem nigdy na 4-suwie i nie wiem, czy przesiadka na owego była by dla mnie dobra..
Jak myślicie- nie lepszy byłby dla mnie 4-suw 450 ??

- lukas90MX
- Świeżak
zależy jak kto sie czuje jeszcze :d jeden woli zrywnego 2T na wysokich obrotach
inny woli pyrkac 4T bo on sie zbiera od dołu ;D
co do mocy 200 ma nieco mniej niz 450, wiec przesiadka nie bedzie wielkim skokiem ale na początek na pewno z mocą trzeba sie będzie oswoic
bo mówią że exc 450 ostry jest ;P
tylko że tu tez nie bedzie mu lepiej na asfalcie. zapewne lepiej niz twoją 200tką ;P ale to nie jest czyste enduro typu DR-Z DR XT itppp tylko to jednak full cross z możliwoscią pojechania na kołach na tor
albo pod zawody cross country
ale jeżeli 200 daje w miare rade po ulicy to 450 lepiej sie będzie sprawdzała ( niewiele ale zawsze to większa pojemnosc, 4ro pak, no i nie trzeba piłowac żeby jechał ;P wiec pyrkając po miescie mniej pali i ładnie idzie
)

co do mocy 200 ma nieco mniej niz 450, wiec przesiadka nie bedzie wielkim skokiem ale na początek na pewno z mocą trzeba sie będzie oswoic

tylko że tu tez nie bedzie mu lepiej na asfalcie. zapewne lepiej niz twoją 200tką ;P ale to nie jest czyste enduro typu DR-Z DR XT itppp tylko to jednak full cross z możliwoscią pojechania na kołach na tor

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No ja wiem, że to nie są motocykle przeznaczone do jazdy "po mieście" i większość odradziła by mi kupno ich, jeżeli spytałbym określając styl swojej jazdy (czytaj: w miarę dużo po asfalcie, nie po torze, leeki teren)
Ale exc200 naprawdę jest super motocyklem i mocy mu nie brakuje .. Jeździ mi się na nim dobrze i nie chciałbym go zmieniać, ale z drugiej strony chciałbym spróbować 4-suwa.. Jest napewno wygodniejszym motocyklem..
A dr-z mnie nie interesuje
.. to jest za lajtowy motor;) KTM to ma charakter
A co do spalania exc450- jest ono pewnie podobne do exc200 nie??
I boję się czterosuwów bo nigdyy nie miałem z nimi do czynienia i nie wiem, czy nie będzie gorzej z ich mechaniką. Jakieś tam regulacje itp ;p
No i biegi w 450 są pewnie "dużo" dłuższe nie? ,, Bo to też jest denerwujące (przy jeździe po asfalcie).. 1,2,3...6 chwila moment i już koniec ;p

Ale exc200 naprawdę jest super motocyklem i mocy mu nie brakuje .. Jeździ mi się na nim dobrze i nie chciałbym go zmieniać, ale z drugiej strony chciałbym spróbować 4-suwa.. Jest napewno wygodniejszym motocyklem..
A dr-z mnie nie interesuje

A co do spalania exc450- jest ono pewnie podobne do exc200 nie??
I boję się czterosuwów bo nigdyy nie miałem z nimi do czynienia i nie wiem, czy nie będzie gorzej z ich mechaniką. Jakieś tam regulacje itp ;p
No i biegi w 450 są pewnie "dużo" dłuższe nie? ,, Bo to też jest denerwujące (przy jeździe po asfalcie).. 1,2,3...6 chwila moment i już koniec ;p
- lukas90MX
- Świeżak
nie
w 4T biegi nie są dłuższe tez trzeba często zmieniac żeby motor sensownie jechał
myśle że podobnie ma przekładnie jak 200 ccm. moze nieco dłuższe. DR-Z juz ma długie biegi. i tez ma moc ;D co do spalania pewnie cos takiego albo mniej nawet
tyle że w 4T kazda naprawa to serwis sie kłania
ja bym łap nie pchał do silnika
no chyba ze sie nauczysz :p

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości