Zobacz wątek - Co wybrać? Dla MotoCrossowców.
NAS Analytics TAG

Co wybrać? Dla MotoCrossowców.

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Co wybrać? Dla MotoCrossowców.

Postprzez Adikos » 19/4/2010, 14:13

Witam wszystkich.
Mam taki mały dylemat, w przyszłości (za jakiś rok) chciałbym kupić motor crossowy, z pojemnością 125-150.
Aktualnie mam Derbi Sende 50cm, 2 suwową. Po małych górkach, podjazdach i w małych kałużach radzi sobie bez większych problemów. Świetna jest w polne drogi, czy na łąki.
No i teraz takie coÅ›.
Co wybrać:

Honda CRF150 - 4 suwowy, pięknie chodzi, .... (Tu oczekuje kilku informacji od was) Zmianą było by 2 suw na 4 suwa. Inaczej się jeździ - wiadomo.

Honda CR125 - 2 suwowy, bżęczy, bardzo mocny (jak na 125) ....(Tu też kilka informacji od was) Tu został bym przy dwu suwowych silnikach.

Z tego co patrzyłem na allegro, CR'ka ma jakieś 20 KM więcej. Nie za mocna? Czy może w sam raz. Jak każdy, też oczekuje tego 'przypiżdzenia' w crossie. CRF'ka wystarczy?
Tu właśnie tkwi ta niepewność. Czy ta CRFka wystarczy, czy radzi sobie bez większych problemów na dosyć stromych podjazdach.
Adikos
Świeżak

Postprzez miki1406 » 19/4/2010, 14:56

Ja wyznaje zasadÄ™:
Cross - 2T
Enduro - 4T
Jak fenix z popiołów :)
miki1406
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê