[GSXR 750 91r] Słaba iskra
• Strona 1 z 1
[GSXR 750 91r] Słaba iskra
Witam
Mam taki problem z olejakiem, ze ma bardzo slaba iskre. Odpala na "tyk". Dobrze sie wkreca na obroty ale przy ruszaniu bardzo czesto "przelacza sie" tak jakby na dwa gary a drugie dwa zalewa. W tym momecie jak przekrece manetke na full to w ogole nie reaguje i utrzymuje obroty na 1,5tys. Wydaje mi sie, ze to wlasnie przez iskre bo jest naprawde bardzo mala, mimo tego, ze swiece byly wymieniane. Pomozcie bo tu taka fajna pogoda a nie ma jak pojezdzic... :/
Mam taki problem z olejakiem, ze ma bardzo slaba iskre. Odpala na "tyk". Dobrze sie wkreca na obroty ale przy ruszaniu bardzo czesto "przelacza sie" tak jakby na dwa gary a drugie dwa zalewa. W tym momecie jak przekrece manetke na full to w ogole nie reaguje i utrzymuje obroty na 1,5tys. Wydaje mi sie, ze to wlasnie przez iskre bo jest naprawde bardzo mala, mimo tego, ze swiece byly wymieniane. Pomozcie bo tu taka fajna pogoda a nie ma jak pojezdzic... :/
- prezes9119
- Świeżak
mysle ze czyszczenie regulacja i synchro gaznikow sie klania... skoro odpala na tyk i sie wkreca na obroty to nie iskra jest winna...
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
No wlasnie gazniki byly podobno synchronizowane a przynajmniej tak mi mechanik powiedzial... Sam je tez wczesniej czyscilem, ale czy wtedy moto wkrecalby sie normalnie na obroty?
- prezes9119
- Świeżak
UP
Co jak posprawdzac zeby dojsc do czesci ktora nawala?
Fajki to wiadomo, trzeba sprawdzic iskre na samym kablu a reszta?
Jakie napiecie powinno wychodzic z cewek? I co jeszcze oprocz tego trzeba sprawdzic?
Co jak posprawdzac zeby dojsc do czesci ktora nawala?
Fajki to wiadomo, trzeba sprawdzic iskre na samym kablu a reszta?
Jakie napiecie powinno wychodzic z cewek? I co jeszcze oprocz tego trzeba sprawdzic?
- prezes9119
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 7 gości