Zobacz wątek - [CBR 1000F SC24 90r] doprowadzenie powietrza do gaźników?
NAS Analytics TAG

[CBR 1000F SC24 90r] doprowadzenie powietrza do gaźników?

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

[CBR 1000F SC24 90r] doprowadzenie powietrza do gaźników?

Postprzez Tomekjan » 18/4/2010, 11:31

Witam, jako iż wybieram sie na synchronizację gaźników to postanowiłem zajrzeć do serwisówki aby zobaczyć wstępnie co i jak. Zobaczyłem iż system doprowadzania powietrza do gaźników jest u mnie nieco inny niż przedstawia to serwisówka. Nie wiem teraz czy tak powinno być podłączone jak mam czy może inaczej. Aczkolwiek ja nie widzę nic dziwnego w pracy motocykla. W serwisówce natomiast nie jest do końca pokazany system doprowadzenia powietrza do gaźników - lub ja nie potrafię go dobrze zinterpretować. Jeśli ktoś zna się na tym dobrze to może zerknie na zdjęcia i powie mi jak powinno być to podłączone. Na fotce z zielonymi kreskami zaznaczyłem jak mam obecnie podłączone.

Obrazek (otwórz link)

Obrazek (otwórz link)

Obrazek (otwórz link)

Obrazek (otwórz link)

Obrazek (otwórz link)

Obrazek (otwórz link)

Obrazek (otwórz link)

Obrazek (otwórz link)

Obrazek (otwórz link)

Obrazek (otwórz link)
Pozdrawiam.
Tomekjan
Świeżak

Postprzez Tomekjan » 19/4/2010, 14:07

Dzisiaj byłem na synchronizacji i w zasadzie mechanik takiego rozwiązania nie widział jak jest u mnie. Aczkolwiek, przepatrując filmiki na YouTubie o synchronizacji, niektóre Hondy nie posiadały nawet tego systemu doprowadzania powietrza. W niektórych serwisówkach też są różne rozwiązania - być może ma to coś wspólnego z pochodzeniem motocykla gdyż ponoć w różnych krajach są niekiedy inne wymogi co do emisji spalin itp. i czasem motory tej samej marki mogą mieć inne rozwiązania. - czy cos w tym stylu :wink:
Pozdrawiam.
Tomekjan
Świeżak

Postprzez miki1406 » 19/4/2010, 14:51

wpisz w googlach "system PAIR" oraz "system EVAP"... Myśle, że to jeden z tych układów... Jeden spala opary beny w kolektorze wydechowym, drugi zbiera opary i przekazuje je przed odpałem w ssący kolektor i... też przepala...

Takie układy montowane były na Californie... Poszukaj w necie
Jak fenix z popiołów :)
miki1406
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 15 gości

na górê