[CBR 1000F SC24 90r] doprowadzenie powietrza do gaźników?
• Strona 1 z 1
[CBR 1000F SC24 90r] doprowadzenie powietrza do gaźników?
Witam, jako iż wybieram sie na synchronizację gaźników to postanowiłem zajrzeć do serwisówki aby zobaczyć wstępnie co i jak. Zobaczyłem iż system doprowadzania powietrza do gaźników jest u mnie nieco inny niż przedstawia to serwisówka. Nie wiem teraz czy tak powinno być podłączone jak mam czy może inaczej. Aczkolwiek ja nie widzę nic dziwnego w pracy motocykla. W serwisówce natomiast nie jest do końca pokazany system doprowadzenia powietrza do gaźników - lub ja nie potrafię go dobrze zinterpretować. Jeśli ktoś zna się na tym dobrze to może zerknie na zdjęcia i powie mi jak powinno być to podłączone. Na fotce z zielonymi kreskami zaznaczyłem jak mam obecnie podłączone.
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)

Pozdrawiam.
- Tomekjan
- Świeżak
Dzisiaj byłem na synchronizacji i w zasadzie mechanik takiego rozwiązania nie widział jak jest u mnie. Aczkolwiek, przepatrując filmiki na YouTubie o synchronizacji, niektóre Hondy nie posiadały nawet tego systemu doprowadzania powietrza. W niektórych serwisówkach też są różne rozwiązania - być może ma to coś wspólnego z pochodzeniem motocykla gdyż ponoć w różnych krajach są niekiedy inne wymogi co do emisji spalin itp. i czasem motory tej samej marki mogą mieć inne rozwiązania. - czy cos w tym stylu 

Pozdrawiam.
- Tomekjan
- Świeżak
wpisz w googlach "system PAIR" oraz "system EVAP"... Myśle, że to jeden z tych układów... Jeden spala opary beny w kolektorze wydechowym, drugi zbiera opary i przekazuje je przed odpałem w ssący kolektor i... też przepala...
Takie układy montowane były na Californie... Poszukaj w necie
Takie układy montowane były na Californie... Poszukaj w necie
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 15 gości