Zobacz wątek - [CBR 1000F SC24 90r] jak podłączyć prawidłowo światła?
NAS Analytics TAG

[CBR 1000F SC24 90r] jak podłączyć prawidłowo światła?

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

[CBR 1000F SC24 90r] jak podłączyć prawidłowo światła?

Postprzez Tomekjan » 17/4/2010, 08:53

Witam, naszło mnie aby zacząć regulować światła gdyż planuję dłuższy wyjazd a wcześniej nie zwracałem na to uwagi. Moja CBR miała podłączone dwa światła razem - ale nie wiem czy to było zrobione w oryginale czy poprzedni właściciel złączył kable. Dostałem się do kabli przy żarówkach i było one połączone taką szybko-złączką zaciskową aby świeciły razem. Rozłączyłem to i zrobiłem tak iż podłączyłem aby zwykłe światła działały po prawej stronie (jak siedzę na motocyklu patrząc przed siebie to świecą się po prawej) a jak włączę długie to zapala sie jedynie żarnik po lewej od długich. Aczkolwiek ustawiając kąt padania świateł nie do końca mogę ustawić poprawne ich działanie - mam tak jakby dziurę w oświetleniu i nie mogę jej do końca zniwelować. Teraz pytanie - jak powinny być prawidłowo podłączone światła? Obydwie na raz i wtedy się "uzupełnią"? Pytam gdyż juz drugą noc walczę na czuja i niezbyt mi to wychodzi :roll:
Pozdrawiam.
Tomekjan
Świeżak

Postprzez Raczek_6 » 17/4/2010, 21:25

Te które spotykałem miały 2 światłą mijania i 2 drogowe, dzięki czemu jest lepsze oświetlenie w nocy.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Tomekjan » 19/4/2010, 05:44

Pooglądałem filmiki na YouTube z tymi Hondami i stwierdziłem iż miałem podłączone odwrotnie. W chwili obecnej (siedząc na motocyklu) lewy reflektor jest od zwykłych świateł a prawy włącza się przy długich. Podłączenie dwóch reflektorów na raz wcale nie dawało lepszego oświetlenia. Może komuś ta informacja sie kiedyś przyda.

Pozdrawiam, Tomek.
Pozdrawiam.
Tomekjan
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê