[Alarm] Datatool S4 lub S4 C221 - schemat, opisy pinów..
• Strona 1 z 1
[Alarm] Datatool S4 lub S4 C221 - schemat, opisy pinów..
Siema..
Kupiłem "okazyjnie" do swojego moto alarm Datatoola bezczelnie wypruty z jakiegoś motocykla. Mam piloty, instrukcje którą mogę sobie oprawić i na ścianie powiesić i alarm, który ma poucinane kable i zero oznaczeń.
Wszystkie kabelki czarne, kolorowe oznaczenia pozdejmowane
Pytanie do forumowiczów - czy ktoś ma alarm Datatoola S4 i jest w stanie pomóc z określeniem, który kabel jest który? Najfajniej byłoby znaleźć czerwony czyli +12V i czarny - uziemienie.
Schemat mam i jest fajnie opisane, który kolor kabla za co odpowiada, szkoda tylko nie mam kolorów :/
Najlepiej by się sprawdził opis kostki, albo zdjęcia.. nie wiem, nie chcę jeszcze głośno myśleć, że wyrzuciłem pieniądze w błoto więc może ktoś pomoże ?:)
Pozdrawiam
Michał
Kupiłem "okazyjnie" do swojego moto alarm Datatoola bezczelnie wypruty z jakiegoś motocykla. Mam piloty, instrukcje którą mogę sobie oprawić i na ścianie powiesić i alarm, który ma poucinane kable i zero oznaczeń.
Wszystkie kabelki czarne, kolorowe oznaczenia pozdejmowane
Pytanie do forumowiczów - czy ktoś ma alarm Datatoola S4 i jest w stanie pomóc z określeniem, który kabel jest który? Najfajniej byłoby znaleźć czerwony czyli +12V i czarny - uziemienie.
Schemat mam i jest fajnie opisane, który kolor kabla za co odpowiada, szkoda tylko nie mam kolorów :/
Najlepiej by się sprawdził opis kostki, albo zdjęcia.. nie wiem, nie chcę jeszcze głośno myśleć, że wyrzuciłem pieniądze w błoto więc może ktoś pomoże ?:)
Pozdrawiam
Michał

- michasiek
- Świeżak
Nawet schemat nie pomoże.
Oryginalnie masz oznaczenia na końcach kabli, podczas montażu końce się ucina i po demontażu alarm nadaje się do kosza.
Po za tym nikt nie demontuje sprawnego alarmu.
Oryginalnie masz oznaczenia na końcach kabli, podczas montażu końce się ucina i po demontażu alarm nadaje się do kosza.
Po za tym nikt nie demontuje sprawnego alarmu.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Nie mogę się zgodzić, że alarm po demontażu nadaje się do kosza. Dlaczego tak by miało być? Wystarczy tylko wiedzieć, który kabel jest od czego i po kłopocie. Niestety identyfikacja kabli może mi się tylko udać dzięki komuś, kto ma taki alarmik z serii S4.
"Po za tym nikt nie demontuje sprawnego alarmu."
Z tym też się nie zgodzę. Datatool robi dobre alarmy, które są dosyć specyficznie "uzbrojone" we wszelkiej maści zabezpieczenia przed rozbezpieczeniem. Samo poznanie zasady jego działania i zrozumienie instrukcji jest problematyczne więc ludzie się go pozbywają, bo nie potrafią wyjąć akumulatora bez włączenia syreny.
Tak czy inaczej może ktoś kto ma alarm S4 lub S4 C221 bylby chętny do pomocy?:)
Pozdrawiam
"Po za tym nikt nie demontuje sprawnego alarmu."
Z tym też się nie zgodzę. Datatool robi dobre alarmy, które są dosyć specyficznie "uzbrojone" we wszelkiej maści zabezpieczenia przed rozbezpieczeniem. Samo poznanie zasady jego działania i zrozumienie instrukcji jest problematyczne więc ludzie się go pozbywają, bo nie potrafią wyjąć akumulatora bez włączenia syreny.
Tak czy inaczej może ktoś kto ma alarm S4 lub S4 C221 bylby chętny do pomocy?:)
Pozdrawiam
CBR F4i Sport 2001'
- michasiek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości