Zobacz wÄ…tek - Kawa ER-6F
NAS Analytics TAG

Kawa ER-6F

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Kawa ER-6F

Postprzez michalsz21 » 14/4/2010, 10:26

Nie mogę znaleźć zbyt wielu informacji na jego temat. Może ktoś z Was ma i podzieli się uwagami nt. tego sprzęta? Interesuje mnie czy nadaje się na pierwsze moto (podobno tak ale jednak to spora moc), jak to jest z turystyką no i ogólne wrażenia z użytkowania. Pozdro
michalsz21
Świeżak

Postprzez hank_m » 14/4/2010, 12:51

Chętnie się podczepię pod ten wątek :)

Najpierw co wiem.
Sam rozważam ten sprzęt, ale na drugie moto (po bandit 600s).
W zasadzie jedyne co mnie przekonuje to dwa fakty:
- dwa cylindry -> mocniejszy dół (a nie lubię kręcić)
- lżejszy i poręczniejszy od bandziora

W testach porównawczych z SV650S potrafił pokazać się naprawdę z dobrej strony, czasami o włos zwyciężał, czasami przegrywał...w porównaniach z czterocylindrowcami też różnie bywało...i sam mam ciągle mieszane uczucia.

Mocą osobiście bym się za bardzo nie przejmował, to nie jest jakiś potwór a i piszą, że da radę ją spokojnie dozować. Ważniejsza jest wyobraźnia i ostrożny nadgarstek.

W każdym razie - ktoś tym jeździ? Nadawałby się na dłuższe wypady we dwoje? Ewentualnie może kojarzycie gdzie jest salon w którym można by sprawdzić to moto?
hank_m
Świeżak

Postprzez Raczek_6 » 14/4/2010, 21:56

Nadaje się na 1-wsze moto, silnik 650, 2 cylindry, bardzo przyjemny moment obrotowy, niskie spalanie, nie złe osiągi, wygodna pozycja kierowcy + osłony przed wiatrem.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê