[Honda CB 500] Regulacja składu mieszanki w CB 500
• Strona 1 z 1
[Honda CB 500] Regulacja składu mieszanki w CB 500
WItam,
mam pytanko - jak mam 2 śroby takie złote od regulacji przepływu wachy to powiedzcie mi , jak je wkrecam to zubażam mieszanke a jesli wykrecam to mieszanke wzbogacam, poki co wykrecilem je na 2,5 obrotu i wsumie smiga spoko ale chciałbym sie upewnic jedynie co do tych obrotów.
pzdr
mam pytanko - jak mam 2 śroby takie złote od regulacji przepływu wachy to powiedzcie mi , jak je wkrecam to zubażam mieszanke a jesli wykrecam to mieszanke wzbogacam, poki co wykrecilem je na 2,5 obrotu i wsumie smiga spoko ale chciałbym sie upewnic jedynie co do tych obrotów.
pzdr
- toldo
- Świeżak
- xede
- Świeżak
ja w swoim i wielu innych sprzętach jest tak, że jak wYkręcasz to zubażasz, a jak wKręcasz to wzbogacasz. To zależy od tego od której strony są te śruby. Jeżeli od strony przodu motocykla bliżej airboxa to działa to tak jak u Ciebie. Jeżeli śruby są od strony tyłu silnika to działa to jak opisałem u mnie.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Takie ustawianie według książki przy wiekowych maszynach nie ma sensu. Ja u siebie w ER-5 ustawiałem według analizatora spalin. U mnie pisze że powinny być wykrecone o 1 1/4 i na takich ustawieniach mieszanka była za uboga teraz mam wykręcone o 2 1/4 i jest idealnie. CO 3% (norma w motocyklach do 4.5%) i HC (węglowodory) 87 jednostek norma w motocyklach do 200-300. Wcześniej miałem (na ustawieniach gaźników jak ksiazka pisze) CO 0.5%, HC 600. Jeżeli nie macie dostępu do analizatora to też "na oko" można sprawdzić po kolorze świec zapłonowych.
Komar-2, Honda Rebel 125, Jawa 250 Suzuki SV 650 S 06'
-
tobiach - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości