Co gdy policja złapie na motorze bez homologacji?
• Strona 1 z 1
Co gdy policja złapie na motorze bez homologacji?
Witam mam zamiar kupić sobie crossa i chciałbym wiedzieć co grozi gdy mnie złapie policja??
- bwin10
- Świeżak
Mandat, parking policyjny, kara za brak OC i duże problemy, a jeśli nie masz dokumentów swoich lub motocykla to nawet 72 godziny w areszcie.
Motocyklem bez homologacji nie można poruszać się po drogach publicznych, tylko i wyłącznie po torze lub terenie prywatnym.
Motocyklem bez homologacji nie można poruszać się po drogach publicznych, tylko i wyłącznie po torze lub terenie prywatnym.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
bwin10 napisał(a):Nawet gdy jestem nieletni mi to grozi?
Jak nie Tobie to rodzicom, więc warto się zastanowić czy chcesz robić im narobić całkiem sporych problemów.
-
patryk83 - Bywalec
Amek napisał(a)::O jak bym latał crosem po lesie to takie sankcje wysokie są ?:O
Jeszcze wyższe sankcje mogą być, ponieważ w lasach obowiązują inne przepisy - tam dodatkowo straż leśna może cię zatrzymać do kontroli i ukarać mandatem.
bwin10 napisał(a):Nawet gdy jestem nieletni mi to grozi?
wiek nie ma znaczenia, dojść do tego może brak uprawnień, po za tym po co od razu psuć sobie papiery.
Znam gościa który spędził 72 godziny w areszcie + kara za brak OC + parking policyjny i laweta + kara z sądu, za jazdę bez uprawnień pojazdem bez rejestracji i ważnego ubezpieczenia oraz niestety stał się osobą "Karaną" w myśl przepisów, czyli problem z pracą itd...
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
ale takim corssem możesz jeździć na drogach wewnętrznych ; ) więc lepiej jak nie masz nigdzie blisko siebie toru crossowego to nie kupuj ; ) ew. skonsultuj się z rodzicami ; )
| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." |indor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować

-
Bystry - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości