Zablokowanie motocykla
• Strona 1 z 1
Zablokowanie motocykla
Witam jestem nowy i to mój pierwszy post na tym forum. W nastopnym sezonie chciałbym kupić Bandita 400 a wczesnej nie miałem za dużej styczności z prawdziwymi motorami i biegami więc na początek chciałbym go zablokować żeby nabrać trochę wprawy i techniki i tu mam pytanie:
1. Czy da się zablokować motocykl
2. Na czy można go zablokować (gaźniki, wydech, moduł)
3. Do jakiej mocy lub obrotów można to zrobić
4. Możecie mi trochę opisać bliżej bandziora
PS: Proszę nie pisać że to głupie kup sobie cbr 125 na początek, ale ja chce motocykla na kilka sezonów a nie na jeden i sprzedać.
1. Czy da się zablokować motocykl

2. Na czy można go zablokować (gaźniki, wydech, moduł)

3. Do jakiej mocy lub obrotów można to zrobić

4. Możecie mi trochę opisać bliżej bandziora

PS: Proszę nie pisać że to głupie kup sobie cbr 125 na początek, ale ja chce motocykla na kilka sezonów a nie na jeden i sprzedać.
- slepy94
- Świeżak
Musiałbyś dobrać jakiś odpowiedni moduł który by blokował obroty np nie wkręci się powyżej 7tys
w motocyklu honda nsr 125 jest zastosowana blokada obrotów zwężka w tłumiku i blokada przepustnicy otwiera się tylko na 70% Motocykl z tymi blokadami pojedzie max 80 jak ściągniesz to max 150 gdyby interesował cie modem obrotów i przepustnicy to pisz
w motocyklu honda nsr 125 jest zastosowana blokada obrotów zwężka w tłumiku i blokada przepustnicy otwiera się tylko na 70% Motocykl z tymi blokadami pojedzie max 80 jak ściągniesz to max 150 gdyby interesował cie modem obrotów i przepustnicy to pisz
Czasem na drodze spotykam szaleńców, którzy pędzą na złamanie karku... Naprawdę - Nawet czasem ciężko ich dogonić.
-
mariusz198918 - Świeżak
mi ojciec jak sie uczylem to w mi zablokowal gaz w ten sposób ze mialem mniej obrotu manetką i wolniej przyspieszał do wyzszych obrotów
zrobil to w ten sposób ze załozył w gazniki podkladki ze nie moglem podniesc za wysoko iglicy itd
zrobil to w ten sposób ze załozył w gazniki podkladki ze nie moglem podniesc za wysoko iglicy itd
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
Mój tata w pierwszym moto (derbi senda) wstawił mi podkładkę metalową między gaźnikiem a krućcem. Tak że zamiast kręcić się do 13 tyś. to kręciła się do 8 tyś. ;d ale to 50cc była ;d
A w takim bandziorze to może przepustnice zrobić tak żeby tylko do połowy się otwierały ?
A w takim bandziorze to może przepustnice zrobić tak żeby tylko do połowy się otwierały ?
21.05.10r - A1 zdane
- Amek
- Świeżak
Senda 50 i 13tys obrotow? przestan...
byl to tzw. modul black box czy jakos tak
mariusz198918 napisał(a):Musiałbyś dobrać jakiś odpowiedni moduł który by blokował obroty np nie wkręci się powyżej 7tys
byl to tzw. modul black box czy jakos tak

Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
Po wala wogóle go blokowac,maly bandyta to przeciez zaden potwór...
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
To wcale nie jest głupie. Mam ten sam problem. Chcę kupić gsxra k3, którym mam zamiar śmigać co najmniej do końca studiów. Puki co 120 KM to dla mnie za dużo. Myślałem o zdławieniu go do 80-90 KM. Mam nakręcone 6500 km Dragstarem. Nie chcę kupować słabszej maszyny, którą będę sprzedawać za sezon czy dwa. W każdym serwisie powinni Ci to załatwić. Najlepiej zadzwoń i się dowiedz.
- robertold
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa