KTM 200 EXC- ile oleju wlać do skrzyni?
• Strona 1 z 1
KTM 200 EXC- ile oleju wlać do skrzyni?
nie mam jak za dobrze sprawdzić poziomu oleju w skrzyni, ale wkładam cienkiego "kijka" do samego dołu to pokazuje, że olej jest do ok 1/3 wysokości.. Myślę, że to trochę za mało, ale chcę się upewnić ile powinno go być.
Napisane jest na deklu 0,7l (czy 700ml). To jest maksymalna pojemność, czy tyle powinno być w skrzyni? Jak teraz mam ok 1/3 patrząc na wysokość to ile powinienem dolać oleju?
Bo mam jeszcze trochę i nie chcę kupować nowego więc tylko doleje.
z góry dzięki za pomoc
Napisane jest na deklu 0,7l (czy 700ml). To jest maksymalna pojemność, czy tyle powinno być w skrzyni? Jak teraz mam ok 1/3 patrząc na wysokość to ile powinienem dolać oleju?
Bo mam jeszcze trochę i nie chcę kupować nowego więc tylko doleje.
z góry dzięki za pomoc

- lukas90MX
- Świeżak
haha kijek ci nic nie powie. tam gdzie jest miarka bagnetowa tam jest onba przystosowana pod stan. jak wsadzisz kijek i jest 1/3 oleju moze byc w jednym moto za duzo a w innym 1/3 kijka bedzie za mało ;P zależy od budowy silnika
. jak masz na deklu napisane 700 to tyle ma byc w skrzyni. jak nie wiesz jak sprawdzic spusc stary olej. i zobacz ile jego tam jest. ja bym na twoim miejscu wymienił od razu ;P chhyba że jest jeszcze wyraźnie świeży

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
jak pisze 700 to ma byc 700
moze byc mniej ale nigdy wiecej
spusc olej, masz do tego 2 wlewy, zobacz ile go zeszło, jeżeli jest czarny,brzydki i gęsty to do wymiany
jeżeli jasny, klarowny, i lekko zabrązowiony wlej go z powrotem, wcześniej upewnij sie ile spuściłeś, ile brakowało, lub ile było za dużo
moze byc mniej ale nigdy wiecej
spusc olej, masz do tego 2 wlewy, zobacz ile go zeszło, jeżeli jest czarny,brzydki i gęsty to do wymiany
jeżeli jasny, klarowny, i lekko zabrązowiony wlej go z powrotem, wcześniej upewnij sie ile spuściłeś, ile brakowało, lub ile było za dużo
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
ok. dzieki
tak zrobię.. spuszczę. jak będzie dobry to wleje razem z nowym, jak będzie zużyty to kupię nowy ;p
Do spuszczania są dwie śrubki? czy wystarczy przez jedną?
Jedna jest pod spodem całkiem, a druga tuż obok dekla po prawej stronie niżej. To te dwie śrubki taa?

tak zrobię.. spuszczę. jak będzie dobry to wleje razem z nowym, jak będzie zużyty to kupię nowy ;p
Do spuszczania są dwie śrubki? czy wystarczy przez jedną?
Jedna jest pod spodem całkiem, a druga tuż obok dekla po prawej stronie niżej. To te dwie śrubki taa?

- lukas90MX
- Świeżak
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1