Inny rozmiar opony niż wymagany...dopuszczalne?
• Strona 1 z 1
Inny rozmiar opony niż wymagany...dopuszczalne?
Panowie a co powiecie na taką akcję... w swojej esfale 650 mam wymiary na przód 120/60/17 a tak się stało, ze mam w garazu do założenia 120/70/17. Nie będzie tragedii jak jeden sezon przesmigam na takiej rozmiarówce? Nie będzie jakis chybotań i zagrożeń w czasie jazdy?
-
jedrekla7 - Świeżak
Widziałem kiedyś R6 do ktorej byla wsadzona na przod guma wlasnie o rozmiar wyższa, gosc wylecial nia na trase i w okolicach ~200km/h guma zmieniła odrobine kształt pod wpływem sily odsrodkowej i stała sie jeszcze wyższa kosztem szerokosci czego efektem był nadtopiony błotnik na skutek obcierania.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
a z technicznego pkt. widzenia to jeśli na szybko dobrze to sobie poukładałem to z powodu podniesienia przodu nieco trudniej będzie wchodził w zakręty, ale będzie stabilniejszy na prostej. w teorii.
-
SQ - Mieszkaniec forum
Opona będzie wyższa o niecałe 10 mm bo to jest inaczej liczone. Różnica jest raczej niewielka więc w jeździe nie powinno być różnicy. Sprawdź tylko czy zmieści się w błotnik. Jak opona jest w dobrym stanie i koło będzie wyważone to shimmy nie będzie o ile pozostałe elementy zawieszenia też są ok.
-
Kurt - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości