Keeway Matrix 2007 Tuning mam problem.
• Strona 1 z 1
Keeway Matrix 2007 Tuning mam problem.
Ostatniego czasu postanowiłem całkowicie stuningować mojego "Matrixa" . zmienione jest wszystko .
Sportowe sprzęgło Polini
Sportowy wariator Polini Speed Controll rolki 8,4 g
Wentylator wariatora Polini
Tłok Cylinder 65cc kit sportowy (oczywiście wszystkie uszczelki i głowica )
wstawiona jest większa dysza 95.
Filtr stożkowy
Blokady zdjęte nowy moduł .
Tłumik jest seryjny niby sportowy został całkowcie uszczelniony .
Gaźnik był regulowany
Po tym całym tuningu skuter leci mi z bólem 70 km/h dlaczego ?
skutery odblokowane seryjne jeżdżą więcej . a poza tym jechał on tyle przed tuningiem. Proszę o pomoc bo już wariuje i nie wiem co się dzieje i co muszę jeszcze zrobić ? za każdą odpowiedz będe bardzo wdzięczny.
)))
Sportowe sprzęgło Polini
Sportowy wariator Polini Speed Controll rolki 8,4 g
Wentylator wariatora Polini
Tłok Cylinder 65cc kit sportowy (oczywiście wszystkie uszczelki i głowica )
wstawiona jest większa dysza 95.
Filtr stożkowy
Blokady zdjęte nowy moduł .
Tłumik jest seryjny niby sportowy został całkowcie uszczelniony .
Gaźnik był regulowany
Po tym całym tuningu skuter leci mi z bólem 70 km/h dlaczego ?
skutery odblokowane seryjne jeżdżą więcej . a poza tym jechał on tyle przed tuningiem. Proszę o pomoc bo już wariuje i nie wiem co się dzieje i co muszę jeszcze zrobić ? za każdą odpowiedz będe bardzo wdzięczny.

- mony1234
- Świeżak
Przeniesienie napędu i blokady zrobiłem w lipcu . A reszta silnika tłok cylinder itp. jakoś we wrześniu. a mamy kwiecień. zrobiłem jakieś 700-800Km. Oczywiście docierałem 45Km/h i bez gazu do końca . No moduł jest odblokowany ponieważ gdy włożyliśmy go do innego skutera to jechałem tym skuterem seryjnym chinczykiem dodam i jechał 80 km/h
- mony1234
- Świeżak
Ten wydech jest do dupy,to raz,a dwa cylinder tez mozesz sobie na pólke jako eksponat postawic.Skoluj porzadny wygar i cylinder.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Koval135 napisał(a):Ten wydech jest do ****,to raz,a dwa cylinder tez mozesz sobie na pólke jako eksponat postawic.Skoluj porzadny wygar i cylinder.
nie musi być Cylinder orginalny żeby był dobry .trzeba go dobre dotrzeć i ciśnienie musi być wysokie . a więc jak wcale nie masz pojęcia co może się dziać z moim skuterem to nie dodawaj postów buraku .

- mony1234
- Świeżak
Sam jesteś burak. Kupiłeś pewnie ten kit na allegro za 5 zł i masz podnietę. Koval i ja Ci pisaliśmy, że wydech jest do kitu, a części słabej jakości. Kup porządny wydech, cyl, gaźnik, filtr powietrza. Kup też mocny pasek. Dowal jakiś dobry dzwon sprzęgła i masz zestawik. Wyreguluj i szlus. Dobrze byłoby pomyśleć też o wale albo samych łożyskach.
- talta
- Mieszkaniec forum
Co do Tłumika zgadzam sie. ale jeżeli zdejmuje się świece zakrywa się to miejsce kciukiem zeby przepływu powietrza nie było i druga osoba naciska kopniaka i nie moze nacisnąc bo jest wysokie ciśnienie to cylinder itp. nie ma nic z tym wspólnego .dobrze przeczytaj pasek kewlarowy polini . filtr stożek Dobrej firmy nie pamiętam nazwy bo dawno to robiłem . Tak kupiłem na allegro za 5 złoty to wiesz co sobie mozesz kupic ;>
dobra mniejsza o to .

- mony1234
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości