pytanie odnośnie płynów VFR 800
• Strona 1 z 1
pytanie odnośnie płynów VFR 800
Witam stałem sie szczęśliwym posiadaczem hondy vfr 800 rok 1998. Mam takie pytanko jak się w tym motorze sprawdza poziom oleju gdyz mam sam korek bez bagnetu żadnego i nie wiem co i jak gdyż pierwszy raz sie spotykam z takim czymś oraz chodzi również o płyn hamulcowy są dwa zbiorniczki czy płyn mam dolać do tych dwóch czy ten przy sprzęgle jest od czego innego ? Jeszcze ostatnie pytanie czy temeratura w czasie jazdy ok 80stopni jest tormalna czy za wysoka w miesice dochodzi do ok 95. Pozdrawiam
- bajerj
- Świeżak
Po prawej stronie w dużym deklu jest oczko dolna kreska to minimum, górna to maximum - powinno trzymać się poziom bliżej max.
Oczywiście stawiasz motocykl na równej powierzchni do pionu.
Masz system DUAL CBS, wymiana płynu jest prze...rąbana, kontrola w zbiorniczku po prawej stronie i w zbiorniczku pod kanapą, po lewej jest płyn sprzęgłowy (ten sam co hamulcowy).
Temperatura jest jak najbardziej normalna. Jeżdżąc po mieście, a w zasadzie stojąc na światłach lub w korku
może sięgać do 105-107st.C (przy takiej temperaturze włącza się wentylator)
Oczywiście stawiasz motocykl na równej powierzchni do pionu.
Masz system DUAL CBS, wymiana płynu jest prze...rąbana, kontrola w zbiorniczku po prawej stronie i w zbiorniczku pod kanapą, po lewej jest płyn sprzęgłowy (ten sam co hamulcowy).
Temperatura jest jak najbardziej normalna. Jeżdżąc po mieście, a w zasadzie stojąc na światłach lub w korku

Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Witam dziękuje za odp. Rozumiem że będzie widać w tym okinku normalnie ciecz (czyt olej) nie żadne bąbelki ? U mnie nie widac nic po wyprostowaniu motocykla ponoć olej został wymieniony na nowy (moto mam od 2 dni) co teraz dolac olej do tej kreski blizej max tylko jaki i co z tym że u mni nic nie widać możliwe ze sprzedajacy poleciał w ... i moto nie ma oleju ?
pozdrawiam
EDIT
motul 10W40 będzie dobry (nie znam jaki był wcześniej lany)
pozdrawiam
EDIT
motul 10W40 będzie dobry (nie znam jaki był wcześniej lany)
- bajerj
- Świeżak
Powinieneś lać taki jak był wcześniej.
Może być jeszcze za wysoki poziom i całe okienko jest zakryte olejem.
(Jeśli Motul to 5100 - półsyntetyk, 7100-full syntetyk)
Najlepiej zadzwoń do osoby od której kupowałeś i dowiedz się co było lane.
Przechyla bardziej na prawą stronę aż pojawi sie olej w okienku (najlepiej w 2 osoby).
Może być jeszcze za wysoki poziom i całe okienko jest zakryte olejem.
(Jeśli Motul to 5100 - półsyntetyk, 7100-full syntetyk)
Najlepiej zadzwoń do osoby od której kupowałeś i dowiedz się co było lane.
Przechyla bardziej na prawą stronę aż pojawi sie olej w okienku (najlepiej w 2 osoby).
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 58 gości