Zobacz wątek - stelaż pod kufry/sakwy teksytlne do GS 500 E
NAS Analytics TAG

stelaż pod kufry/sakwy teksytlne do GS 500 E

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

stelaż pod kufry/sakwy teksytlne do GS 500 E

Postprzez rash1 » 2/4/2010, 17:53

Siemanko, widząc ceny jakie osiągają stelaże a chodzi mi o boczne + centralny stwierdziłem ze jestem w stanie samemu wykonać sobie coś takiego. Konkretnie interesuje mnie stelaż do GS 500 E. Jedynym minusem jest to że nie mam wymiarów itp. Jeżeli ktoś w swoim sprzęcie ma stelaż to bardzo byłbym wdzięczy gdyby mógł zrobić mi parę dobrych ujęć mocowania i całego stelażu wraz z jego wymiarami i materiału z jakiego został wykonany ( średnica ) bo naprawdę by mi to ułatwiło sytuację. I mam jedno pytanie czy stelaż na torby tekstylne różni się jakoś od tych na kufry bo chodzi mi o to by boczny stelaż był na tekstyle. Z góry dziękuje za pomoc.
rash1
Świeżak

Postprzez Kris2k » 2/4/2010, 20:34

Jesli Ci to pomoze, to mialem w swoim poprzednim motocyklu zesatw pod 3 kufy Hepco&Becker.
Powinienem miec gdzies zdjecia jak to mniej wiecej wygladalo. Pamietam ze mocowanie bylo inne z prawej, inne z lewej strony motocykla, jak zdejmiejsz tylne plastiki to zobaczysz. Dodatkowo mocowanie bylo w miejscu uchwytow pasazera i dodatkowo usztywnienie w postaci plaskownika mieszczacego sie pomiedzy blotnikiem a tablica rejestracyjna a usztywniajacego oba boki. Bylo jeszcze mocowanie do podnurzek pasazera. Generalnei stelaz ten byl pancerny ze hej ;)

Co do roznic miedzy stelazem pod sakwy a kufry.
Spotkalem sie ze stelazykami pod sakwy ale mnie to nie przekonuje ze wzgledu na male sredniece rurek.
Sensowniej byloby zrobic ten tzw. "telewizorek" od razu z grubszej rurki a w srodek wspawac siatke zeby sakwa nie wpadala do wewnatrz tego telewizorka... a potem tylko dokupic same zamki systemu Monokey i miec mozliwosc mocowania kufrow tez.

Srednica rurki byla tak na oko 10mm, grubosc scianki pewnie max 2mm.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
Kris2k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez elco » 2/4/2010, 23:23

Jak bede mial chwile czasu to wrzuce zdjecia mojego obecnego stelaza do sakw tekstylnych metro. Zostal wykonany z rurek fi14 o grubosci scianki 1,5mm. Stelazy byly wzorowane tylko na samych sakwach. Mocowania i uklad rurek zaprojektowalem sam.
Jezeli chodzi o ta siatke to mysle, ze to nie calkiem dobry pomysl. Ja swoje sakawy od srodka usztywnilem kawalkiem pleksi.
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez rash1 » 3/4/2010, 09:00

Wielkie dzięki za pomoc, ja sam z doświadczenia wiem że w trakcie samej pracy dużo rzeczy się zmienia ( różne rozwiązania itp ) także na chwilę obecną najważniejszy jest w miarę szczegółowy rozmiar. Same rozwiązanie dotyczące wypełnienia telewizorków zawsze można zrobić później jak już się zorientuję jak będzie wyglądać jazda z torbami. Wielkie dzięki za rady i czekam na jakieś fotki.
rash1
Świeżak

Postprzez Kris2k » 3/4/2010, 09:29

Dwie stare fotki, co prawda nie mojego stelaza ale mialem identyko, jest to komplet Hepco&Becker:
http://img171.imageshack.us/gal.php?g=stelaz02.jpg

Co do wypelnienia telewizorkow, wpadl mi drugi pomysl, wystarczy jedna dodatkowa rurka po przekatnej i tez powinno byc okej, lub jak napisal elco, usztywnic scianke sakw.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
Kris2k
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości

na górê