stelaż pod kufry/sakwy teksytlne do GS 500 E
• Strona 1 z 1
stelaż pod kufry/sakwy teksytlne do GS 500 E
Siemanko, widząc ceny jakie osiągają stelaże a chodzi mi o boczne + centralny stwierdziłem ze jestem w stanie samemu wykonać sobie coś takiego. Konkretnie interesuje mnie stelaż do GS 500 E. Jedynym minusem jest to że nie mam wymiarów itp. Jeżeli ktoś w swoim sprzęcie ma stelaż to bardzo byłbym wdzięczy gdyby mógł zrobić mi parę dobrych ujęć mocowania i całego stelażu wraz z jego wymiarami i materiału z jakiego został wykonany ( średnica ) bo naprawdę by mi to ułatwiło sytuację. I mam jedno pytanie czy stelaż na torby tekstylne różni się jakoś od tych na kufry bo chodzi mi o to by boczny stelaż był na tekstyle. Z góry dziękuje za pomoc.
- rash1
- Świeżak
Jesli Ci to pomoze, to mialem w swoim poprzednim motocyklu zesatw pod 3 kufy Hepco&Becker.
Powinienem miec gdzies zdjecia jak to mniej wiecej wygladalo. Pamietam ze mocowanie bylo inne z prawej, inne z lewej strony motocykla, jak zdejmiejsz tylne plastiki to zobaczysz. Dodatkowo mocowanie bylo w miejscu uchwytow pasazera i dodatkowo usztywnienie w postaci plaskownika mieszczacego sie pomiedzy blotnikiem a tablica rejestracyjna a usztywniajacego oba boki. Bylo jeszcze mocowanie do podnurzek pasazera. Generalnei stelaz ten byl pancerny ze hej
Co do roznic miedzy stelazem pod sakwy a kufry.
Spotkalem sie ze stelazykami pod sakwy ale mnie to nie przekonuje ze wzgledu na male sredniece rurek.
Sensowniej byloby zrobic ten tzw. "telewizorek" od razu z grubszej rurki a w srodek wspawac siatke zeby sakwa nie wpadala do wewnatrz tego telewizorka... a potem tylko dokupic same zamki systemu Monokey i miec mozliwosc mocowania kufrow tez.
Srednica rurki byla tak na oko 10mm, grubosc scianki pewnie max 2mm.
Powinienem miec gdzies zdjecia jak to mniej wiecej wygladalo. Pamietam ze mocowanie bylo inne z prawej, inne z lewej strony motocykla, jak zdejmiejsz tylne plastiki to zobaczysz. Dodatkowo mocowanie bylo w miejscu uchwytow pasazera i dodatkowo usztywnienie w postaci plaskownika mieszczacego sie pomiedzy blotnikiem a tablica rejestracyjna a usztywniajacego oba boki. Bylo jeszcze mocowanie do podnurzek pasazera. Generalnei stelaz ten byl pancerny ze hej

Co do roznic miedzy stelazem pod sakwy a kufry.
Spotkalem sie ze stelazykami pod sakwy ale mnie to nie przekonuje ze wzgledu na male sredniece rurek.
Sensowniej byloby zrobic ten tzw. "telewizorek" od razu z grubszej rurki a w srodek wspawac siatke zeby sakwa nie wpadala do wewnatrz tego telewizorka... a potem tylko dokupic same zamki systemu Monokey i miec mozliwosc mocowania kufrow tez.
Srednica rurki byla tak na oko 10mm, grubosc scianki pewnie max 2mm.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
Jak bede mial chwile czasu to wrzuce zdjecia mojego obecnego stelaza do sakw tekstylnych metro. Zostal wykonany z rurek fi14 o grubosci scianki 1,5mm. Stelazy byly wzorowane tylko na samych sakwach. Mocowania i uklad rurek zaprojektowalem sam.
Jezeli chodzi o ta siatke to mysle, ze to nie calkiem dobry pomysl. Ja swoje sakawy od srodka usztywnilem kawalkiem pleksi.
Jezeli chodzi o ta siatke to mysle, ze to nie calkiem dobry pomysl. Ja swoje sakawy od srodka usztywnilem kawalkiem pleksi.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Wielkie dzięki za pomoc, ja sam z doświadczenia wiem że w trakcie samej pracy dużo rzeczy się zmienia ( różne rozwiązania itp ) także na chwilę obecną najważniejszy jest w miarę szczegółowy rozmiar. Same rozwiązanie dotyczące wypełnienia telewizorków zawsze można zrobić później jak już się zorientuję jak będzie wyglądać jazda z torbami. Wielkie dzięki za rady i czekam na jakieś fotki.
- rash1
- Świeżak
Dwie stare fotki, co prawda nie mojego stelaza ale mialem identyko, jest to komplet Hepco&Becker:
http://img171.imageshack.us/gal.php?g=stelaz02.jpg
Co do wypelnienia telewizorkow, wpadl mi drugi pomysl, wystarczy jedna dodatkowa rurka po przekatnej i tez powinno byc okej, lub jak napisal elco, usztywnic scianke sakw.
http://img171.imageshack.us/gal.php?g=stelaz02.jpg
Co do wypelnienia telewizorkow, wpadl mi drugi pomysl, wystarczy jedna dodatkowa rurka po przekatnej i tez powinno byc okej, lub jak napisal elco, usztywnic scianke sakw.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości