płyny gsx600 pytanie od laika
• Strona 1 z 1
płyny gsx600 pytanie od laika
Mam takie trywialne pytanie. Mam nadzieje że mnie nie zlinczujecie.
W gsx 600 97r jest chłodzenie powietrzno olejowe. Czyli chłodnica chłodzi normalnie olej silnikowy? W manualu do tego modelu po lewej stronie motocykla zauważyłem pojemnik z podpisem "engine coolant". Czyli w końcu co tam się znajduje- plyn chlodniczy czy jakis inny olej? Czy olej silnikowy i filtr muszę wymieniać co rok? I jak to jest z płynem hamulcowym? w końcu kto pyta ten nie błądzi:)

W gsx 600 97r jest chłodzenie powietrzno olejowe. Czyli chłodnica chłodzi normalnie olej silnikowy? W manualu do tego modelu po lewej stronie motocykla zauważyłem pojemnik z podpisem "engine coolant". Czyli w końcu co tam się znajduje- plyn chlodniczy czy jakis inny olej? Czy olej silnikowy i filtr muszę wymieniać co rok? I jak to jest z płynem hamulcowym? w końcu kto pyta ten nie błądzi:)
- ScaredValdi
- Świeżak
gsx 600 i co dalej ? Jeśli jest to tzw olejak to nie trzeba nigdzie cieczy wlewać.
Olej w silniku razem z filtrem co 6000km lub co rok należy wymieniać.
Płyn hamulcowy co 2 lata lub 24000km bądź co roku jeśli motocykl stoi przez zimę na zewnątrz.
Olej w silniku razem z filtrem co 6000km lub co rok należy wymieniać.
Płyn hamulcowy co 2 lata lub 24000km bądź co roku jeśli motocykl stoi przez zimę na zewnątrz.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 12 gości