yamaha bws 50 nie chce odpalić
• Strona 1 z 1
yamaha bws 50 nie chce odpalić
hej mam pytanko,skuter chodził bez problemu ,po rozebraniu sprzegla i wlozeniu sprezyn przestal odpalac...czym to moze byc spowodowane??? ciagle mi sie zalewa,świeca ma iskre,czy to moze chodzic o gaznik i o to ze mam filtr stozkowy??
- kamaftuf
- Świeżak
Wyczyść gaźnik (jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś), upewnij się że sprzęgło złożone poprawnie, jeśli leżał na boku to może coś z przewodami paliwowymi, sprawdź filtr paliwa przy okazji. A i pozbądź się starego paliwa i oleju, nalej wszystko świeżutkie. I koniecznie wymień świece. A co do tych sprężynek, to jakie zostały założone ? Jaki kolor Czerwone, żółte czy jakie tam ?
- Z00M93
- Świeżak
he
to tak sprzęgło było sprawdzone i założone dobrze ojciec sprawdzał...świece włożył nową i raz zapalił i od razu zgasł ,taki odgłos był jakby skuter się dusił,mulił:(a za resztę zabierze się w weekend bo już nie zdążył więcej zobaczyć:(( wiecie ten skuter jest 96rocznik,i nic nie miał wymieniane takiego tylko tłumnik..

- kamaftuf
- Świeżak
Koleżanko skoro mówisz że skuter jakiś czas leżał na boku to możliwe że paliwo z gaźnika przelało się do filtra powietrza (stożka) i za mało powietrza dostaje i go zalewa. To tak na szybko mi przyszło do głowy. Ewentualnie spróbuj ściągnąć ten stożek i spróbować odpalić go bez filtra, jeśli załapie to ewidentnie wina mieszanki (za dużo paliwa). Jest jeszcze jedna możliwość, podejrzewam że masz w nim ssanie ręczne skoro to rocznik 96, możliwe że zawiesiła się linka i ssanie cały czas jest włączone i go zalewa. To także warto sprawdzić. Albo po prostu gaźnik do czyszczenia i regulacji. Ty w nim masz silnik Minarelli Verticala zgadza się?
- Pavlak
- Świeżak
kamaftuf napisał(a):a tak do wiadomosci jestem dziewczyna wiec sie nie znam na tym:)
I co z tego, że jesteś dziewczyną ? Masz dwie ręce i banie więc kombinuj. Jak ja lubię ludzi, którzy szukają sobie problemów. Jeśli Twój Ojciec się zna to po co tu piszesz ? Na koniec, to że jesteś dziewczyną nie musi oznaczać, że się nie znasz

- talta
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 59 gości