zaśniedziałe szprychy
• Strona 1 z 1
zaśniedziałe szprychy
witam
po zimie na moich szprychowanych felgach zrobił się trudny do usunięcia nalot, ranty felg wyczyściły się bezproblemowo, natomiast szprychy są zaśniedziałe - jak się pozbyć tego nalotu? może znacie jakieś sprawdzone metody, środki?
pozdrawiam
po zimie na moich szprychowanych felgach zrobił się trudny do usunięcia nalot, ranty felg wyczyściły się bezproblemowo, natomiast szprychy są zaśniedziałe - jak się pozbyć tego nalotu? może znacie jakieś sprawdzone metody, środki?
pozdrawiam
- nanus
- Świeżak
Prosta sprawa, za dawnych lat jak śmigałem rowerem tak robiłem. Tak naprawdę koła od motocykla i roweru - te szprychowane różnią się tylko rozmiarem i geometrią, działanie to samo. Zapodaj WD-40 lub coś podobnego - najlepiej na ściągniętej oponie - wtedy z obydwu stron, zostaw na trochę, potem przetrzyj szmatą. U mnie to pomagało, chyba że nie rozumiem problemu, bo wydaje się banalny.
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
papier ścierny i jedziesz (o drobnej granulacji)
a potem spryskaj to jakims lakierem bezbarwnym w sprayu i bedzie spokój na 1 sezon
Ps daj zdjecia tego nalotu
a potem spryskaj to jakims lakierem bezbarwnym w sprayu i bedzie spokój na 1 sezon
Ps daj zdjecia tego nalotu
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
Kiedyś ojciec kupił zaniedbaną hondę rebel. I właśnie gdzie nie gdzie była rdza. To kupił taką pastę specjalną poprzecierał , polakierował bezbarwnym i była igiełka ;d Poszukaj takiej pasty w jakichś pomlo-zbytach lub motoryzacyjnych.
21.05.10r - A1 zdane
- Amek
- Świeżak
tu nie chodzi o rdze, miejscami był lekki nalot ale parę razy przetarłem i nie było śladu rdzy, natomiast na szprychach zrobił się taki nalot i nie wiem jak go usunąć - może uda mi się wrzucić później zdjęcie dla zobrazowania tego
- nanus
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 3 gości