Baotian problem z odpalaniem
• Strona 1 z 1
Baotian problem z odpalaniem
Witam wszystkich bardzo serdecznie. To mój pierwszy post. Jestem zupełnie zielony w sprawie skuterów / motocykli i chciałbym uzyskać pomocy w jednej sprawie.
Posiadam skuter "Baotian bt49qt-12f" Nie jest to jakieś super cudo. Ale mi wystarcza, zawsze lepszy niż rower. Mam go od około 2 lat. W tym roku miał taki jakby serwis u kolegi, został wymieniony olej, świeca, filtr paliwa. Został wyczyszczony gaźnik i coś jeszcze nie wiem dokładnie co jeszcze było robione.
Skuter pali przeważnie od 1 kopa. Pale od kopa ponieważ nie mam akumulatora. Ale czasami się zdarza ze muszę kopać 40 raz. Czemu aż 40 razy? Tak 1 raz na 20 odpaleń mi się to zdarza.
ProszÄ™ o pomoc
Posiadam skuter "Baotian bt49qt-12f" Nie jest to jakieś super cudo. Ale mi wystarcza, zawsze lepszy niż rower. Mam go od około 2 lat. W tym roku miał taki jakby serwis u kolegi, został wymieniony olej, świeca, filtr paliwa. Został wyczyszczony gaźnik i coś jeszcze nie wiem dokładnie co jeszcze było robione.
Skuter pali przeważnie od 1 kopa. Pale od kopa ponieważ nie mam akumulatora. Ale czasami się zdarza ze muszę kopać 40 raz. Czemu aż 40 razy? Tak 1 raz na 20 odpaleń mi się to zdarza.
ProszÄ™ o pomoc
- r0siu
- Świeżak
Witaj.
Czy sie zalewa czy za mało mieszanki ? To trzeba sprawdzić w momencie gdy nie bedziesz mógł odpalic silnika. Wtedy bedzie wiadomo co robic. Ja tez go miałem i z nim ogrom był problemów.
Czy sie zalewa czy za mało mieszanki ? To trzeba sprawdzić w momencie gdy nie bedziesz mógł odpalic silnika. Wtedy bedzie wiadomo co robic. Ja tez go miałem i z nim ogrom był problemów.
- anarchista1990
- Świeżak
Czasem tak to już jest. A szczegolnie ze jest to chiński.
Wg. mnie osoba która ci to robiła, zrobiła wszystko w porządku, bo jesli coś ten ktoś by zniszczył to byś w ogole go nie odpalił
Taka prawda.
Zrob to co Ci mówiłem. Gdy bedziesz miał problem to sprawdz czy swieca jest zalana czy może jednak mieszanka nie dochodzi.
Wg. mnie osoba która ci to robiła, zrobiła wszystko w porządku, bo jesli coś ten ktoś by zniszczył to byś w ogole go nie odpalił

Zrob to co Ci mówiłem. Gdy bedziesz miał problem to sprawdz czy swieca jest zalana czy może jednak mieszanka nie dochodzi.
- anarchista1990
- Świeżak
Warunki hmmm raczej nie. W wtorek 23.03 nie mogłem rano go odpalić od razu ale po południu odpalił bez problemów dalej od tego dnia przez cały tydzień aż do dziś odpalał normalnie. Nie zależnie czy rano czy po południu. Dziś nie chciał odpalić ani rano ani w południ. Ale teraz już pali normalnie. Wiec temperatura nic niema tu do tego.
- r0siu
- Świeżak
Wiem jak to jest .. kolega ma ten sam silnik co opisujesz.. po wyczyszczeniu gaznika prawdopobdobnie nie był regulowany na stałe wg mnie bo by palił ..
Sproboj nastepny raz tak :
manetką przekręć ok 3 razy do oporu i z powrotem przed odpaleniem ( poniewaz jest pompka przyspieszająca)
przekrec kluczyc
kopnij raz a porzÄ…dnie !
Sproboj nastepny raz tak :
manetką przekręć ok 3 razy do oporu i z powrotem przed odpaleniem ( poniewaz jest pompka przyspieszająca)
przekrec kluczyc
kopnij raz a porzÄ…dnie !
Lubie zapierdalac xD
- palon555
- Świeżak
Nie ma tam żadnej pompki przyspieszającej ;] to nie diesel ani nie wtryskowiec. Jest tam tylko elektrozawór, podający wieksza ilosc paliwa podczas rozruchu ale on nie działa bez akumulatora. A jak widac w 1 poscie użytkownik nie ma aku. Wiec to nie działa.
- anarchista1990
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 6 gości