Jaki motocykl? Mały wzrost.
• Strona 1 z 1
Jaki motocykl? Mały wzrost.
Z góry proszę o nie wypisywanie głupich uwag na temat mojego wzrostu.
Chciałbym kupić jakieś Enduro/Cross lecz mam tylko 170 cm wzrostu.
Marzy mi się yamaha wz hasqvarna 125. Lecz czy nie będzie ona za wysoka?
Jakie motory byście mi jeszcze polecili? Coś na co zdołałbym wsiąść.
Myślałem jeszcze o quadzie(z tym nie byłoby problemu), ale mam słabość do 2 kółek
Obecnie jeżdżę skuterem Piaggio nrg50 i chciałem zakupić wreszcie jakiś mocniejszy sprzęt z biegami.
Dzięki za posty.
Chciałbym kupić jakieś Enduro/Cross lecz mam tylko 170 cm wzrostu.
Marzy mi się yamaha wz hasqvarna 125. Lecz czy nie będzie ona za wysoka?
Jakie motory byście mi jeszcze polecili? Coś na co zdołałbym wsiąść.
Myślałem jeszcze o quadzie(z tym nie byłoby problemu), ale mam słabość do 2 kółek

Obecnie jeżdżę skuterem Piaggio nrg50 i chciałem zakupić wreszcie jakiś mocniejszy sprzęt z biegami.
Dzięki za posty.
- rafa
- Świeżak
WR bedzie dobra mo to nie moze byc za niskie akurat niski nie jestes i spoko powinienes dac rade. huska bedzie odpowiednia
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kupuj swój wymarzony motocykl i nie przejmuj się wzrostem. Czy kupisz yamahe czy inny, to każdego fullcrossa idzie obniżyć. Najważniejsze, że masz słabość do motocykli i musi, to być Twoją pasją, a w naukę jazdy włożysz swoje serce, to powinno wszystko zagrać. Zamiast na wzrost patrz na stan techniczny przy zakupie. Powodzenia 

Tylko na torze. | Honda CR 125 - Osobniku! Do Ciebie piszę! Narzekasz, że bez przerwy Ci mocy brakuje? Jeśli tak, ta czerwona diablica pokaże Ci , gdzie jest Twoje miejsce! Normalnie Cię sponiewiera! | http://www.youtube.com/watch?v=6FQG7Eqwtow
-
Hamulec - Bywalec
bo da sie obniżyć
ja w CR nie sięgałem w ogóle
z kolei tak ją opusciłem że mi było za nisko
regulacja jest spora i nie mów że nie ;P ale tak ma byc że sie dosięga palcami ;P DT tez jest super jest mniej awaryjna ale nieco słabsza

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
dt jest wyższa od wr dlatego też się pytałem. Chłopak mojej siostry ma i ciężko jest jak wsiąde bo dotykam tylko 1 nogą ;/
a słyszeliście może coś na temat yamaha hasqvarna nox??
Chodziło mi o enduro nie crossa. nie ma tego za bardzo gdzie znaleźć na aukcjach, to jest chyba nowy motocykl.
a słyszeliście może coś na temat yamaha hasqvarna nox??
Chodziło mi o enduro nie crossa. nie ma tego za bardzo gdzie znaleźć na aukcjach, to jest chyba nowy motocykl.
- Rafał18
- Świeżak
yamaha husqvarna ? nie słyszalem i raczej nie chce słyszec b o to nie typ. a od nietypów trzeba sie trzymac z daleka
mi sie zdaje że DT jest niska. kumpel miał ( mam 179 wzrostu) to myslałem że siedze na minibiku
moze tamta DT była ustawiona na wysoką ;P

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
-
henio12323 - Moderator
DT tylko albo 80 albo 125 pytałem takiego gościa z youtube to powiedział że ma 170 i troche za mały ja mam 175 i jak na niej siedze to jest super wygodna nie za wysoka ale wiadomo moc jest jaka jest a przy 165 może być troche za duża ale dasz rade spokojnie tylko żeby ją w rękach utrzymać
- tokarz144
- Świeżak
ja bym proponował na początek DT 50 bo pewnie dla kobiety liczy sie też wygląd. (chyba że DT ze zwiększonym cylindrem) moto na początek idealne. lekkie nie zbyt zrywne ekonomiczne i niezawodne ;D ktm jest narwany ;P i trzeba miec troche "pary" w łapach żeby go utrzymac no i troszke doswiadczenia 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
jak juz pisałem najlepsza jest yamaha DT. są te gilery derbi itp ale to są mniej lub bardziej udane podróbki własnie yamahy. jest to super moto na początek. jak kupisz ktm mysle że będzie za mocny i trudno będzie ci sie z nim oswoić. DT jets bardzo przewidywalna i łatwa w obsłudze
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
faktycznie nie głupi sprzęcik z tym że będę miała problem dogonić w trasie kolegów na ścigaczach no ale to jest nieuniknione na starcie (tym bardziej że ja wolę enduro niż ścigacze)
najpierw się podszkolę potem poproszę o wskazówki na jakiś mocniejszy motocykl
a jak się sprawuje w terenie?daje rade?

- *Martek*
- Świeżak
Jeśli mogę się tak troszkę chamsko wtrącić i chamsko wyraziź, motocykle typu enduro o pojemności 50ccm są bardziej do nauki jazdy po polach nie ma co liczyć na szaleństwa. Ale jak dla początkującej kobietki Yamaha dt 50 jest idealna. Mam dobrą kumpele która jest troszkę wyższa od cb. i np. ona zaczynała od dt 125 i dawała sobie radę.
- PoprostuSzycha
- Świeżak
oczywiscie na starcie nie ma mowy o jakis super osiągach itp
co do dt 125 - jak dla mnie lepiej kupic moto mniejsze bo kobieta czuje sie pewniej
to widze po mojej kobiecie... jak wie że ledwo dostaje do ziemi to sie boi jeździc ;P a jak wie że ywciągie noge i sie utrzyma to juz luzik ;D

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1