Zobacz wÄ…tek - Regulacja gaznika Derbi Senda R 2003r
NAS Analytics TAG

Regulacja gaznika Derbi Senda R 2003r

Enduro, Cross
_________

Regulacja gaznika Derbi Senda R 2003r

Postprzez michal15qaz » 25/3/2010, 14:52

Witam. Na początek mam takie pytanie - ile powinien spalić mój derbiak przy dobrze ustawionym gaźniku ?? Mam wrażenie że gaźnik jest źle wyregulowany i dlatego proszę o pomoc w jego ustawieniu . Model i rok w temacie . Które śrubki są do czego ?? Najlepiej jakieś zdj z oznaczeniami by się przydało . Potem może sobie poradzę .

z góry DZIĘKI ;)
Derbi Senda R
michal15qaz
Świeżak

Postprzez henio12323 » 25/3/2010, 17:04

ile - te moto mają wielką rozbierznosc. ja swoją przy spokojnym lataniu miałem gdzies z 2.5 mysle a jak w terenie kręciłem z niej ile sie dało to do 5 dobijało ;P
nie chce mi sie zaznaczac na fotkach :P ale masz 2 śruby i łatwo chyba dojsc która od czego. jedna wkręcona tak jakby w iglice to jest od wolnych obrotów. ona bardziej wystaje. a druga jest gdzies ( nie pamiętam pewnie od lewej strony) schowana w tulejce i tylko łepek wystaje żeby kręcic - to jest od powietrza dostarczanego.
jak nigdy tego nie robiłes lepiej daj komus kto sie zna i sie przypatrz :P bo samemu za 1 razem raczej nie wyregulujesz idealnie, chyba że masz duzo szczęscia :P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez gh_joker » 25/3/2010, 17:46

Hehe.. Ustawia sie na iglicy i srobka od mieszanki a pozniej juz kombinacje dysz itd lepiej tego chlopaku nie ruszaj bo to nie jest taki banal jak sie wydaje a jak ci pali za dozo to kupuj simsona.. Ori gaznik powinien byc poprosu dobrze zestrojony a nie ze tam bedziesz spalanie regulowal bo ci rozpiepszy tloka, cylka i na tym sie skoncy...

A podklejajac sie do tematu - gaznik KEIHIN rm125 nie moge za cholere ustawic wolnych obrotow, nawet na ssaniu bez gazu zdycha... Cos ktos kuma w tym temacie? Mieszanka ustawiona bankowo dobrze, iglica 4 zabek od gory - tez dobrze.. a regulacja biegu jalowego to grzybek od ssania a nie sroba pod przepustnica... Jakies lewe powietrze lapiue moze??? Jakies sugestje??? Mozliwe ze przesadzilem ze sprayem do filtra, am juz nie wiem od czego zaczac...

Pali od strzala za kazdym razem, dol zwija zajebiscie po ustawienu mieszanki ale czasami wciskam sprzeglo na dluzej i buuu, lezy... jak nie podkrece gazem...
...Life is the lesson - LEARN AND NEVER DIE!!!...
gh_joker
Świeżak

Postprzez Landryss25 » 25/3/2010, 17:49

Skutery, tematy przyklejone.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
Landryss25
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê