Regulacja gaznika Derbi Senda R 2003r
• Strona 1 z 1
Regulacja gaznika Derbi Senda R 2003r
Witam. Na początek mam takie pytanie - ile powinien spalić mój derbiak przy dobrze ustawionym gaźniku ?? Mam wrażenie że gaźnik jest źle wyregulowany i dlatego proszę o pomoc w jego ustawieniu . Model i rok w temacie . Które śrubki są do czego ?? Najlepiej jakieś zdj z oznaczeniami by się przydało . Potem może sobie poradzę .
z góry DZIĘKI
z góry DZIĘKI

Derbi Senda R
- michal15qaz
- Świeżak
ile - te moto mają wielką rozbierznosc. ja swoją przy spokojnym lataniu miałem gdzies z 2.5 mysle a jak w terenie kręciłem z niej ile sie dało to do 5 dobijało ;P
nie chce mi sie zaznaczac na fotkach
ale masz 2 śruby i łatwo chyba dojsc która od czego. jedna wkręcona tak jakby w iglice to jest od wolnych obrotów. ona bardziej wystaje. a druga jest gdzies ( nie pamiętam pewnie od lewej strony) schowana w tulejce i tylko łepek wystaje żeby kręcic - to jest od powietrza dostarczanego.
jak nigdy tego nie robiłes lepiej daj komus kto sie zna i sie przypatrz
bo samemu za 1 razem raczej nie wyregulujesz idealnie, chyba że masz duzo szczęscia 
nie chce mi sie zaznaczac na fotkach

jak nigdy tego nie robiłes lepiej daj komus kto sie zna i sie przypatrz

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Hehe.. Ustawia sie na iglicy i srobka od mieszanki a pozniej juz kombinacje dysz itd lepiej tego chlopaku nie ruszaj bo to nie jest taki banal jak sie wydaje a jak ci pali za dozo to kupuj simsona.. Ori gaznik powinien byc poprosu dobrze zestrojony a nie ze tam bedziesz spalanie regulowal bo ci rozpiepszy tloka, cylka i na tym sie skoncy...
A podklejajac sie do tematu - gaznik KEIHIN rm125 nie moge za cholere ustawic wolnych obrotow, nawet na ssaniu bez gazu zdycha... Cos ktos kuma w tym temacie? Mieszanka ustawiona bankowo dobrze, iglica 4 zabek od gory - tez dobrze.. a regulacja biegu jalowego to grzybek od ssania a nie sroba pod przepustnica... Jakies lewe powietrze lapiue moze??? Jakies sugestje??? Mozliwe ze przesadzilem ze sprayem do filtra, am juz nie wiem od czego zaczac...
Pali od strzala za kazdym razem, dol zwija zajebiscie po ustawienu mieszanki ale czasami wciskam sprzeglo na dluzej i buuu, lezy... jak nie podkrece gazem...
A podklejajac sie do tematu - gaznik KEIHIN rm125 nie moge za cholere ustawic wolnych obrotow, nawet na ssaniu bez gazu zdycha... Cos ktos kuma w tym temacie? Mieszanka ustawiona bankowo dobrze, iglica 4 zabek od gory - tez dobrze.. a regulacja biegu jalowego to grzybek od ssania a nie sroba pod przepustnica... Jakies lewe powietrze lapiue moze??? Jakies sugestje??? Mozliwe ze przesadzilem ze sprayem do filtra, am juz nie wiem od czego zaczac...
Pali od strzala za kazdym razem, dol zwija zajebiscie po ustawienu mieszanki ale czasami wciskam sprzeglo na dluzej i buuu, lezy... jak nie podkrece gazem...
...Life is the lesson - LEARN AND NEVER DIE!!!...
-
gh_joker - Świeżak
Skutery, tematy przyklejone.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości