Pytanie do Doświatczonych wyjadaczy .
• Strona 1 z 1
Pytanie do Doświatczonych wyjadaczy .
Witam. Mam takie pytanie , które zapewne było juz na forum 100000 razy a mianowicie : mam 18 lat , posiadam Honde CBR 1000F Dual 150Km motor szosowo turystyczny . moje pytanie jest odnosnie tego Czy warto zaczynac nauke jazdy na motorze o takiej mocy??? Nie mam zamiaru Szaleć i osiągac niewiaodmo jakie prędkosci i szpanic przy kolegach .. poprostu chciałbym pojeździć opanowac jazdę takim motorem. Wczesniej miałem bardzo znikomy kontakt z innymi motorami ... jeździłem jedynie na skuterach o pojemnosciach 50, 125 i 150.
- mentoss
- Świeżak
Raczej kiepski pomysł, ciężka i mocna maszyna (kwoli ścisłości ma 135KM), nawet jak szaleć nie będziesz (taaaa...) to spory klocek do manewrowania. Kup sobie coś z przedziału 500-600cc w granicach 60KM i na pewno ułatwi to i uprzyjemni naukę.
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
- michael
- Bywalec
CzesterTX a Ty jesteś starym wyjadaczem? ....
Co do CB1000F na początek jest bez sensu. Przede wszystkim MEGA waga. Po drugie jak nie masz doświadczenia na normalnej wielkości motocyklach to takim klocem będziesz stwarzał niebezpieczeństwo tak dla siebie jak i dla innych na drodze. Nawet nie szalejąc (w co wątpie bo KAŻDY tak mówi a i tak później daje w palnik choćby kilka razy...a wystarczy jeden raz gdzie pojawi się coś na drodze z nienacka i dzwon...i RIP )
Zbyt dużo nastolatków się rozwala na moto 600-1000 każdej wiosny...nawet sezonu nie dochodzą.
Kup sobie gpz 500 jak już bardzo chcesz mieć moc (60KM) i ma już osłonę od wiatru.
Co do CB1000F na początek jest bez sensu. Przede wszystkim MEGA waga. Po drugie jak nie masz doświadczenia na normalnej wielkości motocyklach to takim klocem będziesz stwarzał niebezpieczeństwo tak dla siebie jak i dla innych na drodze. Nawet nie szalejąc (w co wątpie bo KAŻDY tak mówi a i tak później daje w palnik choćby kilka razy...a wystarczy jeden raz gdzie pojawi się coś na drodze z nienacka i dzwon...i RIP )
Zbyt dużo nastolatków się rozwala na moto 600-1000 każdej wiosny...nawet sezonu nie dochodzą.
Kup sobie gpz 500 jak już bardzo chcesz mieć moc (60KM) i ma już osłonę od wiatru.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Ścigacz.pl
Przemo_rene napisał(a):CzesterTX a Ty jesteś starym wyjadaczem? ....
A Ty jesteś ?? MOgę Cię dotknąć ?
Śmierć, kutazzz i zniszczenie. Jakie życie taki rap.
- Szafa
- VIP Ścigacz.pl
-
Przemo_rene - VIP Ścigacz.pl
Bardzo ładnie jest ostatnio opisane to tutaj http://www.scigacz.pl/Pierwszy,motocykl ... 12324.html
<a href="http://a-glass.pl">BMW F650 ST</a>
-
Grubas - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1