[biblioteka] Stan dróg a bezpieczeństwo motocyklisty
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Jak kupie nowy pojazd to biore skuter i pojade te 50km/h w dziure
Urwe pół pojazdu i bede walczył o kase! A co!<br><hr>run

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Panowie czas powiedzieć złotą prawdę dlaczego drogowcy robią tak naprawy dróg żeby po roku znowu łatać to samo...
BO PRACĘ NA MIEJSCU TRZEBA SOBIE SZANOWAĆ.....
Ot cała filozofia drogowców a wiem to stąd że kolo mój ma firmę która w naszym mieście ma monopol na łatanie dziur i sam każe tak robić żeby za rok znowu było co latać
PERPETUUM MOBILE<br><hr>Van Helsing
BO PRACĘ NA MIEJSCU TRZEBA SOBIE SZANOWAĆ.....
Ot cała filozofia drogowców a wiem to stąd że kolo mój ma firmę która w naszym mieście ma monopol na łatanie dziur i sam każe tak robić żeby za rok znowu było co latać
PERPETUUM MOBILE<br><hr>Van Helsing
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Optymisto po co ci ta kasa jeśli i tak będziesz musiał dołożyć do nowych zębów,o skuterze nie wspomnę;)<br><hr>marianKomentatorzy napisał(a):Jak kupie nowy pojazd to biore skuter i pojade te 50km/h w dziureUrwe pół pojazdu i bede walczył o kase! A co!<br><hr>run<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dla mnie sprawa jest prosta.Gdyby za przetargami nie stały pieniądze o firmy remontowej dla organizatora przetargu to tenże żądałby gwarancji na wykonaną robotę.Gdyby firmy musiały na własny koszt usuwać skutki swojej nieudolności to pilnowały by żeby robota była wykonana jak należy.To samo się tyczy firm budujących autostrady.Można by również obciążać niesolidnych wykonawców kosztami odszkodowań za szkody w pojazdach i z tytułu wyłączenia danego odcinka drogi z ruchu.<br><hr>marian
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Warto wziąć jeszcze pod uwagę częstotliwość przejść przez 0 st. C. W tej kategorii wygrywamy i właśnie częstotliwość zmian pogody, nie jej amplituda jest bolączką.Komentatorzy napisał(a):Myśle że problemem jest samowola budowlanców. Robią drogi, które zaraz sie rozpadają, nikt tego nie pilnuje. Zresza urzedasy sami mają z tego działe.<br><hr>Prowler<br>Komentatorzy napisał(a):Jakby nie patrzeć masz poniekąd racje, ale spójrzmy na to ze strony przyrodniczej we Francji mają lepsze drogi jak jest podane w artykule gdyż u nich nie ma tak srogich zim jak u nas. Oni mają klimat umiarkowany morski a my bardziej umiarkowany kontynentalny który charakteryzuje się tym że mamy mroźne zimy i suche lata taką różnice temp. wytrzymają tylko dobrze zrobione drogi na które albo nas Polaków nie stać albo mówiąc kolokwialnie nas kierowców urzędy drogowe mają w d*** śmiejąc sie z nas.<br><hr>San<br>Komentatorzy napisał(a):To nie do końca tak. Zobacz drogi w Skandynawii, znam przypadek dosyć dobrze, bo pracowałem w Finlandii. Latem bywa tam +30, zimą -30. I jakoś drogi im się nie rozpadają.<br><hr>Tony<br>
Co nie zmienia faktu, że podejście wielu instytucji do stawianych przed nimi wymagań jest żałosne.<br><hr>kamusial
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wczoraj o mało nie wyrzuciło mnie z motocykla przez dziurę w nawierzchni..MImo że ważę prawie 100 kg, prawie przeleciałem przez kierownicę.. COś strasznego. Na szczęście zdołałem się utrzymać. Lewa w Górę i ostrożnie.<br><hr>Salvelinus
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Co z tego,że mam motocykl sportowy a warunki drogowe tzn.stan nawierzchni jest taki,że jezdże nim max.80km/godz.To az głupio wyglada-litrowy naked i predkośc odblokowanego skutera.<br><hr>Yacho
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
polskie drogi to tragedia. jezde ogarem 900, motorower, cale szcescie na 17 calowych kolach. jakby mial 12 czy tam 13 to bym sie na nim zabil, jak jest droga dziurwawa, trzeba zwolni, jak jest droga ladna, trezba zwolnic, bo w razie hamowania czy naglego skretu, dzieki piaskowi gl;eba murowana. polskie drogi to poprostu jedna wielka tragedia. ostatnio jechalem z kolega na moim motorku i wchodzilem w dosc ostry zakret z predkoscia 20 km/h, z naprzeciwka wyjechal samochod, przychaowalem tylne kolo i bok, kilka centymetrow a **** zachaczyl bym o samochod.<br><hr>norecqi
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A w tv słyszymy, że przyczyną wszystkich nieszczęść jest prędkość. Może jakoś jeszcze bardziej medialnie nagłaśniać ten problem stanu nawierzchni. Tylko to działa na administrację (czyli organizację bez właściciela i odpowiedzialności) i polityków.<br><hr>petrus
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości