Jak "wylać" olej z dozownika?
• Strona 1 z 1
Jak "wylać" olej z dozownika?
Siema.
Wlałem kilka dni temu olej MIXOL S do dozownika, ale po przeczytaniu przez przypadek kilku opinii chce kupić Castrol Racing 2t... czy macie jakiś pomysł jak "wyssać" olej ze zbiornika?
Czy może lepiej poczekać i dolewać po prostu Castrol? Nie chce zajechać skutera dopiero co kupiony a przeczytałem że to nadaje się do motorynki

Wlałem kilka dni temu olej MIXOL S do dozownika, ale po przeczytaniu przez przypadek kilku opinii chce kupić Castrol Racing 2t... czy macie jakiś pomysł jak "wyssać" olej ze zbiornika?
Czy może lepiej poczekać i dolewać po prostu Castrol? Nie chce zajechać skutera dopiero co kupiony a przeczytałem że to nadaje się do motorynki

- zipera
- Świeżak
dokładnie
a co to za problem wyciagnac ten dozownik albo wypiac wezyk który jest przyczepiony do gaznika i zlac olej
a co to za problem wyciagnac ten dozownik albo wypiac wezyk który jest przyczepiony do gaznika i zlac olej
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
zipera, moze powiedz jakie masz moto albo skuter...
swirus2007, glupoty gadasz... na pewno spusci olej tym wezykiem ktory idzie do gaznika... nie wiesz to nie mow...
musisz spuscic tym grubym co wchodzi do dozownika od zbiorniczka, albo go odpinasz przy dozowniku albo przy zbiorniczku na olej
swirus2007, glupoty gadasz... na pewno spusci olej tym wezykiem ktory idzie do gaznika... nie wiesz to nie mow...
musisz spuscic tym grubym co wchodzi do dozownika od zbiorniczka, albo go odpinasz przy dozowniku albo przy zbiorniczku na olej
limit20znaków:evil:
-
maciek.046 - Bywalec
tym mixolem to bym sie przejmowal jakbym wlal do 125... a ten castrol racing to leje sie do 125 albo 70,80 stuningowanych a nie do skutera... po prostu przeplacasz, do skutera to kup jakiegos mobila polsyntetyka za 20zl a nie za 50...
limit20znaków:evil:
-
maciek.046 - Bywalec
aha sory pomieszalo mi sie kompletnie...
pomylilem węzyki (paliwa z olejem)
pomylilem węzyki (paliwa z olejem)
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
Mixol zostawia nagar, źle smaruje, 'podwyższa' temp. ale na docieranie poleca się minerała. Jak wlałeś to wyjeździj, jeden zbiornik nic nie zrobi, na docieranie lej castrola 2T mineralnego, tego w czerwonej butelce (ok 30 zł), a potem jakiegoś pół syntetyka, w cenach ~~ są dobre, jak chcesz zaoszczędzić to lej orlena 2T czerwonego za 15 zł, zmartwię Cię, że w tym skuterze dobry olej akurat gówno da. Lej taki, żeby się nie zbierał nagar, jak wlejesz syntetyka z najwyższej półki to może być 'za śliski'.
- talta
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości