Motocykl sprowadzony z USA
• Strona 1 z 1
Motocykl sprowadzony z USA
Witam. Mam do was pytanie odnosnie rejestracji moto z USA. Mam problem ze skarbowka mianowicie potrzebuje druk VAT25 i moje pytanie jest takie. Chodzi o przebieg motocykla musi byc wieszy niz 6000 zebym nie placil 22%VAT.Moj moto ma niestety przejechane tylko 1300mil wiec jakies ponad 2000km i kwalifikuje sie na wyzsza stawke. Najprosciej bylo by wpisac ze ma przejechane powyzej 6tysi tylkoo ze na titlu jest przebieg 1300mil. Czy oni to sprawdzaja z tiltem czy nie jak to jest ????
- szurak
- Świeżak
Nie słuchałbym tej rady. Z tego co wiem to nie sprowadzął moto z USA? Przecież dostarczasz pewnei dokumenty z tłumaczeniem? Poza tym dochodzi pierwszy przegląd.
Zadzwon moze do urzędu celnego
z budki telefonicznej by Cie nie namierzyli
lol. Z tego co wiem to oni naliczają stawki VAT i cło. Przynajmniej tak bylo jak sprowadzałem części z USA.
Zadzwon moze do urzędu celnego

-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Wiem ze nikt na przegladzie nie sprawdzi mi przebiegu wiem tez ze w zaden sposob nie beda tego werifikowac. Chodzi tylko o to ze podczas skladania deklaracji w US bede musial pokazac dokumenty a tam jak byk jest napisane ze motocykl ma 1300mil przebiegu. I nie wiem czy sie nie przyczepia do tego co napisalem w deklaracji bo na dukumentach bedzie co innego.
- szurak
- Świeżak
Jaki US ?
Urząd Celny - tam opłacasz cło i VAT, oraz oni dokonują oględzin.
Urząd skarbowy dotyczy tylko pojazdów sprowadzonych z UE, oraz zakupionych na umowę K-S.
Ale w tym przypadku sprowadzający powinien dopełnić wszelkich formalności.
Urząd Celny - tam opłacasz cło i VAT, oraz oni dokonują oględzin.
Urząd skarbowy dotyczy tylko pojazdów sprowadzonych z UE, oraz zakupionych na umowę K-S.
Ale w tym przypadku sprowadzający powinien dopełnić wszelkich formalności.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Motocykl byl sprowadzony do Polski przez Niemcy i tam też był clony i Vat placony. Wiec wyglada to tak jak bym sprowadzil moto z terytorium wspólnoty. I w tym wypatku jest mi potrzebny druk VAT 25 z Polskiego US.Nie bylo by problemu jezeli by byl clony w Polsce a tak to niestety jest kicha....
- szurak
- Świeżak
Z tego co wyczytałem to za motocykle (w tym motorowery i skutery) sprowadzone z Unii nie ponosi się żadnych opłat. W przypadku importu ze Szwajcarii występuje tylko podatek Vat i ewentualnie cło (9%) jeśli pojazd pochodzi z Ameryki lub Japonii. Przy bezpośrednim imporcie z Ameryki lub Japonii cło wynosi 9%, akcyza nie występuje, a ponadto należy opłacić podatek Vat.
- kalaemu
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości