GazBox yz80
• Strona 1 z 1
GazBox yz80
Mam maly problem,rozwalił mi sie kruciec ssacy w yz 80..mam na oku inny ale moj jest nie typowy bo posiada wyjscie na jakas rurke ktora idzie do jakiegos czarnego podełka...Dowiedziałem sie ze to prawdopodobnie gazbox ale nie jestem pewny,z tego co czytałem na forach to gaz box jest podłączony do krućca i do kranika a u mnie jest tylko do krućca i nie ma żadnego zaworu jest poprostu pusty(myslałem ze moze to jakas blokada)...Jak kupie kruciec bez wyjscia na ta puszke to nic nie bedzie???Prosze o pomoc
- Kubayz
- Świeżak
gaz box czy air box?? kruciec ssący idzie tylko od air boxa do silnika, nie ma innej możliwości
do żadnego kranika nie idzie, chyba coś Ci się pomieszało
do żadnego kranika nie idzie, chyba coś Ci się pomieszało
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
nie do konca. to jest tak w skuterach gdzie kraniki sÄ… podcisnieniowe to pod nie sie podpina gazboxa
wiec moze o tochodziło mówiąc kranik. normalnie gazbox idzie od krucca do puszki. (ale dziwne że masz to w yz ;P wiem ze w Dt tak jest
) jak kupisz bez moze miec slabszÄ… reakcje na gaz
ale mysle że nie bedzie masakry ;P

wiec moze o tochodziło mówiąc kranik. normalnie gazbox idzie od krucca do puszki. (ale dziwne że masz to w yz ;P wiem ze w Dt tak jest

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
gaz box to jest pusta puszka przed zaworem ssącym połączona jakims węzykiem i słuzy to po to że jak jedziesz wolniej i dodasz gazu to więcej powietrza dostaje i lepiej sie zbiera z dołu.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 0 gości