Vat24, pierwszy przeglÄ…d i przebieg sprowadzonego motocykla
• Strona 1 z 1
Vat24, pierwszy przeglÄ…d i przebieg sprowadzonego motocykla
Witam wszystkich serdecznie
Właśnie zakupiłem swoje pierwsze moto i mam pytanie odnośnie rejestracji. Moto jest z 2005r. i jest sprowadzone z UK. W motocyklu były wymieniane zegary i na obecnych widnieje przebieg niecałe 4000km (rzeczywisty przebieg kolo 30000) i w tym miejscu zwracam się do Was z pytaniem: jako że w PL za nowe uważa się moto o przebiegu do 6000km czy nie będę miał problemu z vat24? (w deklaracji podaje się przebieg). Wiem, że do vat24 dołączyć trzeba pierwsze badanie techniczne - czy w tym badaniu wpisuje się przebieg? Nie mam żadnych dokumentów stwierdzających, że rzeczywisty przebieg jest większy niż ten na zegarach.
Pozdrawiam i proszę o odpowiedź

Właśnie zakupiłem swoje pierwsze moto i mam pytanie odnośnie rejestracji. Moto jest z 2005r. i jest sprowadzone z UK. W motocyklu były wymieniane zegary i na obecnych widnieje przebieg niecałe 4000km (rzeczywisty przebieg kolo 30000) i w tym miejscu zwracam się do Was z pytaniem: jako że w PL za nowe uważa się moto o przebiegu do 6000km czy nie będę miał problemu z vat24? (w deklaracji podaje się przebieg). Wiem, że do vat24 dołączyć trzeba pierwsze badanie techniczne - czy w tym badaniu wpisuje się przebieg? Nie mam żadnych dokumentów stwierdzających, że rzeczywisty przebieg jest większy niż ten na zegarach.
Pozdrawiam i proszę o odpowiedź

- kw86
- Świeżak
dołączam sie do pytania mam ten sam problem, jednak w przeglądzie po sprowadzeniu niema nigdzie u mnie przebiegu także myślę że sobie wpisze większy przebieg w VAT24
Zapraszam na mój profil na bikepics.com
| | http://www.bikepics.com/members/oldsoul/

- oldsoul
- Świeżak
W zaświadczeniu o przeprowadzonym badaniu technicznym diagnosta nie wpisuje przebiegu pojazdu tak więc możesz sobie wpisać jaki chcesz. Nikt Ci tego nie sprawdzi.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości