moto z Holandii rejestracja
• Strona 1 z 1
moto z Holandii rejestracja
niedawno kumpel kupil moto z holandi i ma tylko umowe kupna/sprzedazy czy to wystarczy co musi teraz zrobic tumacz przeglad i rejestracja tylko to ?
podobno samemu mozna sobie zrobic taka umowe i nasciemniac ze moto bylo z holandi np: moje rg
jak bym napisal sobie umowe i dal do tlumacza to chyba bym spokojnie zarejestrowal nawet na 50 ;p czekam na wiosne i rejestruje mojego a moze jednak na umowe holederska go rejestrowac ? co otym sadzicie 

Suzuki RG 80 Gamma
-
aribaa - Świeżak
jak chcesz to moge Ci wydrukować dowód
i naprawde jesteś tumacz?
pogadaj z chłopakami to może Ci któryś nawet tabliczke rejstracyjną wyklepie
sam bym to zrobił, ale ktoś mi podwędził rynne co spadła sąsiadowi z dachu 

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
Saimek masz racje: z niemiec jak sprowadzałem samochod to było pełno papierkowej roboty , tłumaczenia , jakies urzędy skarbowe no i tam dostałem do autka odrazu tablice na miejscu robią. blehhh..... kupa problemów i latania. A co do tematu to nie wiem czy to tak przejdzie.Ale jak sie uda to daj zna.
God breaks me, and now I've seen the lie, who wants to see?
- JamŁasica
- Świeżak
Na samą umowe może i się da zarejestrować,ale na taką pojemność jaką masz bo rzeczoznwca Ci napisze że to 80 a nie 50.
-
Valentino-Rossi-46 - Bywalec
Samą umową można sie podetrzeć, trzeba mieć holenderski brief-dowód rejstracyjny, RDW-dowód wymeldowania pojazdu w holandii, Umowe sprzedaży którą zawiera sie w holandii tylko na poczcie i jest na specjalnym druku, jeśli kupujemy od prywatnego właściciela lub fakture jeśli jest z komisu. To po stronie holenderskiej a po polskiej wszystko tak samo jak przy imporcie z niemiec.
-
icid - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1