VFR 750 rc24 problem z przerywaniem
• Strona 1 z 1
VFR 750 rc24 problem z przerywaniem
Witam.
Mam problem z moim nowo nabytym motocyklem.
Jest to Honda vfr 750 rc24 z 86r.
Gdy odpalam vfr pierwszy raz w jakimś dniu i jade gdzieś np. 30km cigłej jazdy bez gaszenia to chodzi elegancko nic nie przerywa ani nic. Gdy zgasze go na powiedzmy godzine i ponownie odpale to w czasie jazdy już przerywa, szarpie i wogóle tak jakby mu czegoś brakowało. Wymieniłem świece ale dalej to samo. Co to może być ?
Pozdrawiam..
Mam problem z moim nowo nabytym motocyklem.
Jest to Honda vfr 750 rc24 z 86r.
Gdy odpalam vfr pierwszy raz w jakimś dniu i jade gdzieś np. 30km cigłej jazdy bez gaszenia to chodzi elegancko nic nie przerywa ani nic. Gdy zgasze go na powiedzmy godzine i ponownie odpale to w czasie jazdy już przerywa, szarpie i wogóle tak jakby mu czegoś brakowało. Wymieniłem świece ale dalej to samo. Co to może być ?
Pozdrawiam..
- Alkad
- Świeżak
a jak te świece wyglądały bo może go przylewa poprzez zaworki iglicowe w gaźnikach? A powiedz jeszcze jak go pierwszy raz odpalisz i pochodzi do wentylatora i dalej byś ruszył (czyli bez wyłączania) to jedzie tak samo czy też przerywa?
Dodatkowo powiedz czy jak jedziesz pierwszy raz i jest spoko a później wyłączysz go i włączysz ale tak już za 5min to objawy występują czy dopiero po około godzinie? Zimny czy ciepły tak samo pali czy różnie? Strzela w tłumik/dolot?
Pytam dlatego, że w zależności o tego po jakim czasie jak się zachowuje można obstawić, zawory, elektrykę, gaźniki itd
Dodatkowo powiedz czy jak jedziesz pierwszy raz i jest spoko a później wyłączysz go i włączysz ale tak już za 5min to objawy występują czy dopiero po około godzinie? Zimny czy ciepły tak samo pali czy różnie? Strzela w tłumik/dolot?
Pytam dlatego, że w zależności o tego po jakim czasie jak się zachowuje można obstawić, zawory, elektrykę, gaźniki itd
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
a Ty robiłeś te regulacje?? Bo jak nie to wiesz co następne przed sezonem 

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Witam ponownie..
Wiec tak świece wymienione, akumulator, wyczyszczone i zsynchronizowane gaźniki i ustawione zawory, I dalej przerywa np. po przejechaniu 40km jest dobrze ale poxniej zaczyna przerywać, Nie jest to takie buuuu... ale szarpie podczas wyperzedzania. Moze ma ktoś jakieś pomysły ?
Wiec tak świece wymienione, akumulator, wyczyszczone i zsynchronizowane gaźniki i ustawione zawory, I dalej przerywa np. po przejechaniu 40km jest dobrze ale poxniej zaczyna przerywać, Nie jest to takie buuuu... ale szarpie podczas wyperzedzania. Moze ma ktoś jakieś pomysły ?
- Alkad
- Świeżak
Alkad napisał(a):światła mam tak zrobione że jak sie kluczyk przekręci to odrazu pozycyjne już świeca, ale sprawdze jak jest bez świateł mijania.
Chodzi ci o cewki te do których idzie przewód od świec ?
Tak o te cewki.
Jesli masz takie objawy jak opisujesz to wedlug mnie cos nie tak z elektryk
-
macs - Bywalec
Najpierw to sprawdź czujnik kosy... Mieli już szpece robić koledze remont pieca w CBR F1, odpieliśmy gaszenie od kosy, zostawiliśmy tylko kontrolkę... Motocykl nagle zaczął chodzić
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
miki1406 napisał(a):Najpierw to sprawdź czujnik kosy... Mieli już szpece robić koledze remont pieca w CBR F1, odpieliśmy gaszenie od kosy, zostawiliśmy tylko kontrolkę... Motocykl nagle zaczął chodzić
Co to jest ten czujnik kosy ?
- Alkad
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości