Zobacz wątek - Problem Kawasaki GPZ500s
NAS Analytics TAG

Problem Kawasaki GPZ500s

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Problem Kawasaki GPZ500s

Postprzez _MISI3K_ » 27/2/2010, 19:08

Witam!!

To mój pierwszy sezon i pierwsze moto także mogę być przewrażliwiony ale wole się zapytać niż potem płacić.Moje moto to Kawa GPZ 500s r93.

Mianowicie 2x chciałem sie przejechać ładnie rozgrzałem moto (palił od ręki na ssaniu) Na początek spokojnie jechałem temperatura zaraz zaczęła spadać (co przy 0*c jest zrozumiałe) w pewnym momencie jeden cylinder przestał spalać benzynę po czym moto się zalał. Wykręciłem świece przeczyściłem przepaliłem nad palnikiem sprawdziłem iskrę i wszystko ok (tak mi się wydaje) Odpalił ładnie ale z początku tylko na lewy tłok, chwile pochodził i złapał drugi (ale z 2 tłumików nierówno szedł dym[było zimno, normalnie spalin nie widać]). Parę dni później jak się ociepliło odpaliłem rozgrzałem, ładnie się wkręcał na obroty, drugi raz spróbowałem jazdy i było to samo temperatura spadała i jeden się zalał (z tym że teraz się zatrzymałem i powoli rozgrzałem, po chwili jak zaczęła temp rosnąc, złapał drugi). Rozumiem ze to moto nie na takie temp ale jestem trochę zaniepokojony. I teraz moje pytanie: Co może być nie tak?? Świece są bodajże ngk czy jakoś tak(nie pamiętam a wykręcenie bez klucza graniczy z cudem) nie wiem ile lat maja. Może przewody i fajki od świec (stał w lekkiej wilgoci może ma przebicie). Czy może coś z gaźnikiem (był przywożony na prawie leżąco a podobno lubi się wtedy zaciąć coś w nim). A może to norma ze jak jest chłodny to słabo pali.
Co radzicie??
Dzięki z góry!!!
Kawasaki GPZ500s
Pierwszy sezon a 2 kółkach :D
_MISI3K_
Świeżak

Postprzez marynarz1 » 27/2/2010, 19:36

Ja bym stawiał na układ zapłonowy, zacznij od wymiany świec jak nie wiesz ile mają lat a jak nie bedzie efektów to sprawdz przewody wysokiego napiecia.
marynarz1
Świeżak

Postprzez macs » 27/2/2010, 19:45

Swiece wymien
Wieczorem podnies bak odpal moto i zobacz czy sie nie ma piorunow(mini) na kablach WN
Co do temperatury to termostat bedzie do wymiany ,pewnie przycial sie i jest non stop otwrty
macs
Bywalec

Powrót do Mechanika motocyklowa