ER5 jeszcze śpi? NIe chce odpalić po zimie. ;(
• Strona 1 z 1
ER5 jeszcze śpi? NIe chce odpalić po zimie. ;(
Witam. Czytałem już wiele porad na tym forum. Ale żadna niestety nie pasuje do mojego problemu.
Na zime musiałem z dnia na dzień wylecieć na 3 miesiące do WB.
Więc co zrobić z motorem? Postawiłem go na parking strzeżony pod plandeką. Nie wiedziałem że przyjdzie taka zima... Przyleciałem 2 tyg temu. Pierwsze co chciałem zrobić to odpalić moto. NIESTETY ;( jak sie domyślacie nic z tego. Oczywiście odpalanie z klem nic nie dało odpalanie na zapych nic mu nie dało. Wstrzykiwanie paliwa również. Rozrusznik kręci, dymek leci z wydechu ale o zaskoczeniu nie ma mowy. 2 tyg temu gdy 1 raz chciałem go uruchomić tak jakby na moment odpalił ale momentalnie zgasł.
( taka pogoda a ja się męcze puszką:((
Pewnie powiecie że to świeca - możliwe ale jak ją wymontować. Jestem strasznym laikiem jeżeli chodzi o sprzęt - mechanike itp. Słyszałem że do kawasaki trzeba mieć odpowiedni klucz do świec.
Wstrzykiwałem nawet paliwo strzykawką i też nic nie dało:(
POMOOOCY!!
Do serwisu też nie mam czym jej zawieść.
Na zime musiałem z dnia na dzień wylecieć na 3 miesiące do WB.

Pewnie powiecie że to świeca - możliwe ale jak ją wymontować. Jestem strasznym laikiem jeżeli chodzi o sprzęt - mechanike itp. Słyszałem że do kawasaki trzeba mieć odpowiedni klucz do świec.

Wstrzykiwałem nawet paliwo strzykawką i też nic nie dało:(
POMOOOCY!!
Do serwisu też nie mam czym jej zawieść.
- Maaaaaaciek
- Świeżak
No własnie nie
ponieważ ja mam serwis okolo 15km od Poznania i maja problem z dostawczym autem i nie maja jak dojechac...

- Maaaaaaciek
- Świeżak
W Poznaniu na Zagórzu (okolice katedry) tyle że ja z klem też próbowałem go odpalić i na wiele to nie pomogłow ięc chyba aku odpada...

- Maaaaaaciek
- Świeżak
Swoja droga i tak aku musisz wymienic ,swiece najlepiej tez(nie bedziesz musial sie martwic w sezonie ,ze masz slabe ako...)
Klucz do swiec tez kup ,bo pewnie jeszcze nie raz bedzie trzeba je wykrecac
Paliwo z gaznikow spuscic ,ze zbiornika rowniez
Potem odpalac i smigac
Klucz do swiec tez kup ,bo pewnie jeszcze nie raz bedzie trzeba je wykrecac
Paliwo z gaznikow spuscic ,ze zbiornika rowniez
Potem odpalac i smigac
-
macs - Bywalec
http://er5.atw.hu/letoltesek/Kawasaki_E ... al_ENG.pdf tu masz serwisówke, na stronie 294 jest o wymianie świec i jakie narzędzia są do tego potrzebne. niestety narzędziami nie wspomogę, bo są w motocyklu, a on jest 500km ode mnie. ale jakbyś miał potrzebne graty to mogę jakoś wspomóc w wymianie
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
- michael
- Bywalec
Najlepiej jak by ktoś miał z Poznania jakis dostwczy DUCATO by go podrzucić do Swarzędza.
Kurczę, zapomniałem o ważnej kwestii.
Kolega go raz odpalał ... na początku grudnia podajrze i jak przyjechałem do polski zauważyłem ze guzik od zapłonu był włączony razem z ssaniem. Czy to mogło coś namieszać??
Bracia pomocy bo zaraz go do Warty wrzucę. Bardzo długo zbierałem na motor i takie figle. Jazda puszką już mnie przysparza taki nudów że boje się że zasne;)
Kurczę, zapomniałem o ważnej kwestii.
Kolega go raz odpalał ... na początku grudnia podajrze i jak przyjechałem do polski zauważyłem ze guzik od zapłonu był włączony razem z ssaniem. Czy to mogło coś namieszać??
Bracia pomocy bo zaraz go do Warty wrzucę. Bardzo długo zbierałem na motor i takie figle. Jazda puszką już mnie przysparza taki nudów że boje się że zasne;)
- Maaaaaaciek
- Świeżak
Ja bym uważał z wymianą świec jak się koleś nie zna, za mocno lub za słabo dokręci i będą jaja.
Ten motocykl tak ma, próbowałeś dodać ssanie, czy jak się to zwie i trzymać manetkę przekręconą na 3/4 i dopiero wtedy próbować odpalać?
P.S. Apropo guzika: nie ma to znaczenia
Ten motocykl tak ma, próbowałeś dodać ssanie, czy jak się to zwie i trzymać manetkę przekręconą na 3/4 i dopiero wtedy próbować odpalać?
P.S. Apropo guzika: nie ma to znaczenia
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
takie pytanie
jak mogłes wstrzykiwac paliwo jak nie masz kluczy do swiec??
jak mogłes wstrzykiwac paliwo jak nie masz kluczy do swiec??
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
Swirus2007 kolega wstrzykiwał paliwo do filtra bo myślałem ze nie pompuje paliwa.
A więc koledzy odp w sprawie akumulatora.
ładowałem 24h. i nie kreci (słychac tylko takie cykanie)
Jeżeli podłącze go klemami to wtedy ładnie kreci.
Próbowałem na ssaniu i 3/4 manetki i również nic.
Zmienia siÄ™ jedynie ton i czestotliwosc krecenia.
A więc koledzy odp w sprawie akumulatora.
ładowałem 24h. i nie kreci (słychac tylko takie cykanie)
Jeżeli podłącze go klemami to wtedy ładnie kreci.
Próbowałem na ssaniu i 3/4 manetki i również nic.
Zmienia siÄ™ jedynie ton i czestotliwosc krecenia.
- Maaaaaaciek
- Świeżak
zrobiles ten sam blad co ja i moj motorek tez po zimie nie chcial odpalic;/ u mnie pomoglo spuszczenie starego paliwa z gaznikow i zalanie swiezym dobrej jakosci , wyczyszczenie swiec oraz lejce podlaczone pod samochod. pozdro
- kojolander
- Świeżak
W Poznaniu poki co pogoda sie spierniczyła po sobocie ale dogadałem się z serwisantami że w tym tyg przyjadą po niego. Tyle że z nimi jest różnie. Dużo mówią a mało robią =/
Generalnie chyba każda eRka po zimie ma problemy z odpalanie,
Dzwoniłem do serwisu powiedziałem im model motocykla a oni "no to już wszystko wiemy" ;p
Generalnie chyba każda eRka po zimie ma problemy z odpalanie,
Dzwoniłem do serwisu powiedziałem im model motocykla a oni "no to już wszystko wiemy" ;p
- Maaaaaaciek
- Świeżak
d
Dziękuje serdecznie wszystkim za pomoc... Drobne "przeczyszczenia" regulacje nowy aku i świece załatwiły sprawe;)
Szerokości bracia.
Szerokości bracia.
- Maaaaaaciek
- Świeżak
Jak widać nie wszystkie tak mają. Moja w tamtym roku po zimie odrazu zapaliła i chodziła jak złoto. W tym sezonie przy pierwszym przepaleniu zawiesił się zaworek iglicowy w jednym gaźniku.
Komar-2, Honda Rebel 125, Jawa 250 Suzuki SV 650 S 06'
-
tobiach - Świeżak
- Maaaaaaciek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości