honda vtx 1300R nie chce zapalic i pracowac bez ssania
• Strona 1 z 1
honda vtx 1300R nie chce zapalic i pracowac bez ssania
witam kupilem niedawno honde vtx 1300r i mam problem motocykl nie zapala bez ssania i nawet jak pochodzi dluzej, to gdy wylacze ssanie silnik gasnie. Czy jest to wina gaznika? Z gory dzieki za jakies podpowiedzi
- janboz24
- Świeżak
Tak juz przy kupnie zwrocilem na to uwage, z tym ze tak naprawde nie mialem okazji sie temu blizej przyjzec, bo przejechalem sie nia raptem kilka razy i schowalem w garazu na zime. Tak mysle ze dysza moze byc zapchana. Co do tego odkreconej manetki to szczerze nie wiem musze ja uruchomic napewno gasnie bez dodawania gazu.
- janboz24
- Świeżak
Jak stała przez dłuższy czas nie używana to ma prawo się długo rozgrzewać.
Ja nie mogłem przedwczoraj dobudzić mojej maszyny w ogóle, pomogły te czynności:
1. naładowanie na maksa akumulatora,
1. spuszczenie paliwa z gaźników,
2. 3h wygrzewania się na słońcu
i silnik zagadał, zapalił, oczywiście na ssaniu i musiał chodzić tak jakoś ok.10minut na ssaniu by w końcu bez ssania posłuchać jak pracuje już równomiernie i jak należy
Ja nie mogłem przedwczoraj dobudzić mojej maszyny w ogóle, pomogły te czynności:
1. naładowanie na maksa akumulatora,
1. spuszczenie paliwa z gaźników,
2. 3h wygrzewania się na słońcu
i silnik zagadał, zapalił, oczywiście na ssaniu i musiał chodzić tak jakoś ok.10minut na ssaniu by w końcu bez ssania posłuchać jak pracuje już równomiernie i jak należy

Honda cb 450s -> FZS600
- mianps
- Świeżak
Zacznij odczyszczenia i synchronizacji gaźników bo zapewne w tym rzecz.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości