Co polecicie jakiego turystyka do 9tys,
• Strona 1 z 1
Co polecicie jakiego turystyka do 9tys,
Witam jak w temacie co pleciecie jakie enduro albo turystyka bardziej skłonny jestem na enduro. Chodzi mi o mocniejsze pow 600 pojemności. Myślałem o TRANSALP albo africa co jest leprze no i mniej niezawodne i tańsze w utrzymaniu. Chodzi też o wygodę w podróżowaniu?
- buli2023
- Świeżak
Zastanów się, co jesteśmy Ci odpowiedzieć na podstawie tego co napisałeś?
Czym dla Ciebie jest turystyka? 300km po szosie, czy 30 km po totalnym offroadzie? A może jedno i drugie?
Ogólnie do czego chcesz używać motocykla?
Chcesz jeździć w pojedynkę czy we 2?
Zamierzasz wozić ze sobą tony sprzętu i robić wyprawy na kilka tygodni, czy na kilka dni?
Jeżeli myślałeś o trampku, albo afryce to zajrzyj na fora związane z tymi motocyklami i tam o nich poczytaj, ewentualnie popytaj. Użyj funkcji szukaj, choć myślę że o tych moto na tym forum za dużo nie poczytasz.
Co do moich przemyśleń o trampku i afryce- pierwszy na podróże w pojedynkę i bez dużego ładunku, drugi na większy bagaż.
Niestety afryki są jak dla mnie przesadnie drogie- nie produkują ich już od dłuższego czasu, a motocykl ten jest owiany legendą (zapewne zasłużenie).
Poza tym masz Yamahę XT, XTZ, TTR, Kawę KLE 500, Suzuki Freewind, DR Big itp.
Poszukaj info też na innych forach, albo w dziale offroad lub turystyka.
P.S. pisz posty w wordzie, albo korzystając z jakiegoś pluginu językowego -> "leprze" "co poleciecie" ?
Czym dla Ciebie jest turystyka? 300km po szosie, czy 30 km po totalnym offroadzie? A może jedno i drugie?
Ogólnie do czego chcesz używać motocykla?
Chcesz jeździć w pojedynkę czy we 2?
Zamierzasz wozić ze sobą tony sprzętu i robić wyprawy na kilka tygodni, czy na kilka dni?
Jeżeli myślałeś o trampku, albo afryce to zajrzyj na fora związane z tymi motocyklami i tam o nich poczytaj, ewentualnie popytaj. Użyj funkcji szukaj, choć myślę że o tych moto na tym forum za dużo nie poczytasz.
Co do moich przemyśleń o trampku i afryce- pierwszy na podróże w pojedynkę i bez dużego ładunku, drugi na większy bagaż.
Niestety afryki są jak dla mnie przesadnie drogie- nie produkują ich już od dłuższego czasu, a motocykl ten jest owiany legendą (zapewne zasłużenie).
Poza tym masz Yamahę XT, XTZ, TTR, Kawę KLE 500, Suzuki Freewind, DR Big itp.
Poszukaj info też na innych forach, albo w dziale offroad lub turystyka.
P.S. pisz posty w wordzie, albo korzystając z jakiegoś pluginu językowego -> "leprze" "co poleciecie" ?
Ostatnio edytowano 21/2/2010, 10:45 przez Kamusial, łącznie edytowano 1 raz
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
A ja bym zainteresował się motocyklem Aprilia Pegaso 650.
Cytat z jednego z artykułów:
"Aprilia Pegaso 650 – produkowana w tej samej hali w Noale, w której montowano również bardzo podobne BMW F 650 GS – była lepiej wykończona, tańsza i miała lepszy silnik. Ale nie odniosła takiego sukcesu, jak beemka. "
Warto mu się przyjrzeć.
Cytat z jednego z artykułów:
"Aprilia Pegaso 650 – produkowana w tej samej hali w Noale, w której montowano również bardzo podobne BMW F 650 GS – była lepiej wykończona, tańsza i miała lepszy silnik. Ale nie odniosła takiego sukcesu, jak beemka. "
Warto mu się przyjrzeć.
Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
czy przy kupnie motocykla przyda się przyrząd do sprawdzania sprężania? jakie powinno być. znalazłem coś takiego prawde pisze że takie rzeczy można się dowiedzieć?
http://www.allegro.pl/show_item.php?ite ... s%C5%82any.
http://www.allegro.pl/show_item.php?ite ... s%C5%82any.
- buli2023
- Świeżak
ja bym był za africa jak sie dobrze postarsz to moze cos znajdziesz za 9 t.Warto by było dozucic pare groszy!znam przypadek gdzie z africa na toze poznan niemogły dac sabierady plastiki !wiadomo duzo zalezy od kierowcy.Wydaje mi sie ze to bardzo wszechstronny motocykl
-
macaveli - Świeżak
• Strona 1 z 1