Varadero 125 ciśnienie w cylindrach
• Strona 1 z 1
Varadero 125 ciśnienie w cylindrach
Witam!
Czy ktoś sie orientuje jakie powinna mieć ciśnienie w/w Honda? Fabryczne, optymalne? Poza tym chciałem zapytać czy moto sprowadzone powiedzmy z Francji czy Niemiec z 2001 roku to mogą mieć przebiegi 10 - 20 tys. km czy to wszystko kręcone?
Z jakim przebiegiem można spokojnie brać Varadero 125??
pzdr!
Czy ktoś sie orientuje jakie powinna mieć ciśnienie w/w Honda? Fabryczne, optymalne? Poza tym chciałem zapytać czy moto sprowadzone powiedzmy z Francji czy Niemiec z 2001 roku to mogą mieć przebiegi 10 - 20 tys. km czy to wszystko kręcone?

pzdr!
- Viper125
- Świeżak
Bardziej oglądałbym stan motocykla i ewentualnie to jak chodzi silnik. Czy równo stoi na obrotach, wkręca się, zchodzi z obrotów, czy ma moc no i czy silnik nie wydaje podejrzanych dzwięków.
Odpowiedno dbany sprzęt zrobi 100 tyś km także na to nie zwracałbym większej uwagi.
Licz się z tym że to turystyk i robi się na tym sporo km
ja w tym roku zrobiłm ok 3000, gdyby nie atak zimy to było by 4500
Wydaje mi się ze ciągle uzywany moto powinien po tylu latach mieć srednio 30 tys km
Zauważ tylko że viaderko ma elektroniczny licznik, nie wiem jak i czy w ogóle to można cofać ale napewno jest to większy problem dla handlarzy
Ogólnie serdecznie polecam ten Motorek, mimo że kupiłem w nienajlepszym stanie to po naprawach służy mi codziennie bez zająkniecia, jest wygodny i bardzo ekonomiczny.Naprawde porządny sprzęt który mi osobiscie dał wiele radosci
Odpowiedno dbany sprzęt zrobi 100 tyś km także na to nie zwracałbym większej uwagi.
Licz się z tym że to turystyk i robi się na tym sporo km

Wydaje mi się ze ciągle uzywany moto powinien po tylu latach mieć srednio 30 tys km
Zauważ tylko że viaderko ma elektroniczny licznik, nie wiem jak i czy w ogóle to można cofać ale napewno jest to większy problem dla handlarzy

Ogólnie serdecznie polecam ten Motorek, mimo że kupiłem w nienajlepszym stanie to po naprawach służy mi codziennie bez zająkniecia, jest wygodny i bardzo ekonomiczny.Naprawde porządny sprzęt który mi osobiscie dał wiele radosci

-
gba4 - Bywalec
Ciśnienie wg. producenta to 11.8:1.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Czyli jak jest podane 11.8:1 tzn że ciśnienie sprężania wynosi 11.8 atmoster? Niezabardzo się orientuje
Do: gba4, z tymi elektronicznymi licznikami to jest jeszcze łatwiej niż z mechanicznymi, "Polak" napewno już to opanował.. 

- Viper125
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości