Wrzący płyn chłodniczy w yamaha thundercat 97
• Strona 1 z 1
Wrzący płyn chłodniczy w yamaha thundercat 97
witam, mam problem z catem. Objawy sa nastepujace: podchodze do garazu, odpalam na ssaniu, pochodzi troszke, wylacze ssanie i jest ok, ale po chwili slychac jak wrze plyn chlodniczy w zborniczku wyrównawczym(pod siedzeniem). nie wiem jaka moze byc tyego przyczyna. przed zimą wymienialem plyn na (petrygo-orlen). Czy ktos mial podobny problem?pozdrawiam
- GucioMarcin
- Świeżak
Moze termostat sie nie otwiera, ewentualnie korek od chlodnicy (nie trzyma, ale to by wywalilo wode). Moze byc uszczelka pod glowica trafiona. To mozna zbadac zawartosc spalin w plynie chlodniczym czy jakos tak.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Plyn chlodniczy do motocykla musi miec wyzsza temperature wrzenia niz samochodowy jak np.petrygo. Inaczej zanim zalaczy sie wiatrak, to zdazy sie zagotowac i wywalic przez zbiorniczek wyrownawczy,Poniewaz w motocyklu wiatrak zalacza sie przy ok.102-105stopni. Zmien plyn o wyzszej temperaturze wrzenia( to wazne) np MOTUL ma bodajze 133 stopnie. Mialem tak samo jak ty ,po wymianie na motula wszystko jest oki
R1 rn12 2004r+ , stunt honda+ AUDI A6 1,8T
- oskaarek
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Płyn samochodowy petrygo ma temp wrzenia powyżej 107C
Musiał byś dość konkretnie przygrzać moto żeby zagotowało.
Musiał byś dość konkretnie przygrzać moto żeby zagotowało.
-
dominik528 - Świeżak
witam, Musze dodać, że zauważyłem że nie reaguje na ciepło silnika wzkaznik temperatury(nie pokazuje nic i wzkazówka nie drga...) może to ma jakis wpływ na załączanie sie wentylatora chłodnicu(chodzi mi o jakis przekaznik...) na schemacie widnieja inne kolory kabli niz w moich zegarach... jest to zielony z czerwonym paskiem, czarny i jasno-brązowy. odłączyłem kable w celu usuniecia korozji i w celu oczysczenia. WIe ktos może jak je podpiac? pozdrawiam
- GucioMarcin
- Świeżak
Jak woda w zbiorniuczku jest goraca a chlodnica zimna to mozliwe ze termostat siadl, bo chlodnicy raczej zatkanej nie masz. Ja jezdze na petrygo i nic sie nie dzieje. Sprawdz czy chlodnica sie nagrzewa. Pewnie termostat nie puszcza.
yzf r6 skuter!
- romus
- Świeżak
A jak wczesniej przed wymiana wszystko bylo ok to znaczy ze popelniles jakis blad przy zmianie plynu. Napewno nie gotuje wody w zbiorniczku temu ze zmieniles na petrygo. Ja w hondzie mialem podobie okazalo sie ze trzeba bylo sciagnac bak i tam zalac caly uklad chlodzenia od gory a nie przez zbiorniczek, ale w tnudercat nie wiem jak jest.
yzf r6 skuter!
- romus
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości