Mycie gaźnika
• Strona 1 z 1
Mycie gaźnika
Siema,
jak można umyć gaźnik tak aby nic w nim nie uszkodzić?
Chcę wyczyścić przed sezonem, tylko nie bardzo wiem jak
Kiedyś wujek mi mówił że można wodą z mydłem umyć - czy to prawda?
Pozdr.
jak można umyć gaźnik tak aby nic w nim nie uszkodzić?
Chcę wyczyścić przed sezonem, tylko nie bardzo wiem jak

Kiedyś wujek mi mówił że można wodą z mydłem umyć - czy to prawda?
Pozdr.
-
domat3 - Świeżak
beznyzną samą nie wyczyścisz bo one przecież pracują w benzynie
Ekstrakcyjną - słabo ale daje rade. najlepiej dwa preparaty - jakiś brake cleaner (delikatniejszy i dobrze odtłuszcza, nie zostawia nic po wyschnięciu)
do tego na mocniejszy syf i rozpuszczenie go - jakiś mocniejszy carb cleaner lub tzw. gasket remover. Tylko uwaga z nim na części gumowe jak oringi itp bo zje je!
Do tego kup sprężone powietrze w jakimś mediamarkt lub gdziekolwiek - przydaje się.
do składania gaźników nie używaj żadnych sylikonów, nawet troszkę bo benzyna je rozpuści i zasyfi masakrycznie gaźnik.
Uważaj przy składaniu na uszczelki by żadnej nie przyciąć skręcając, np pokrywy. Wyciagając membrany z z komór podciśnienia ustrożnie z nimi bo łatwo je uszkodzić - są cieniutkie - ich niczym nie czyść.

Ekstrakcyjną - słabo ale daje rade. najlepiej dwa preparaty - jakiś brake cleaner (delikatniejszy i dobrze odtłuszcza, nie zostawia nic po wyschnięciu)
do tego na mocniejszy syf i rozpuszczenie go - jakiś mocniejszy carb cleaner lub tzw. gasket remover. Tylko uwaga z nim na części gumowe jak oringi itp bo zje je!
Do tego kup sprężone powietrze w jakimś mediamarkt lub gdziekolwiek - przydaje się.
do składania gaźników nie używaj żadnych sylikonów, nawet troszkę bo benzyna je rozpuści i zasyfi masakrycznie gaźnik.
Uważaj przy składaniu na uszczelki by żadnej nie przyciąć skręcając, np pokrywy. Wyciagając membrany z z komór podciśnienia ustrożnie z nimi bo łatwo je uszkodzić - są cieniutkie - ich niczym nie czyść.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości