Kurtka, ciasna czy luźniejsza ?
• Strona 1 z 1
Kurtka, ciasna czy luźniejsza ?
Witam
Przymierzałem upatrzoną kurtkę tekstylną RST Rift. Wrzucilem na siebie rozmiar M i L. M troche za mała, L ciut za duza. Postaram sie mniej wiecej opisac jak to wygląda:
M - troszke ciasna, przy zapinaniu trzeba troszke dociagnac zamek, w normalnej pozcji kurtka leży ok ale jak wyciągne przed siebie ręce to czuje ze jest ciasna pod pachami. Bez ocieplacza ciut lepiej ale nadal tak jakby obcisła. Ogolnie w dlugosc rękawów i w barkach jest ok tylko ciasna pod pachami.
L - lezy na mnie spokojnie bez "uciskania" wiecej luzu przy zapinaniu zamka, jednak za duza w barach i nie uciska pod pachami. Nie jest az tak bardzo przylegająca do ciała.
Sprzedawca poleca M mimo, ze przy zapinanu musze lekko wciagnac brzuch i przy podniesionych rękach przed siebie uciska mnie pod pachami. Mówi, ze kurtka musi byc obcisła i przylegająca, tylko zę jest tak obcisła ze np, prawą reką ciezko mi siegnać lewego ramienia.
Wybrać tą M panowie ?
Przymierzałem upatrzoną kurtkę tekstylną RST Rift. Wrzucilem na siebie rozmiar M i L. M troche za mała, L ciut za duza. Postaram sie mniej wiecej opisac jak to wygląda:
M - troszke ciasna, przy zapinaniu trzeba troszke dociagnac zamek, w normalnej pozcji kurtka leży ok ale jak wyciągne przed siebie ręce to czuje ze jest ciasna pod pachami. Bez ocieplacza ciut lepiej ale nadal tak jakby obcisła. Ogolnie w dlugosc rękawów i w barkach jest ok tylko ciasna pod pachami.
L - lezy na mnie spokojnie bez "uciskania" wiecej luzu przy zapinaniu zamka, jednak za duza w barach i nie uciska pod pachami. Nie jest az tak bardzo przylegająca do ciała.
Sprzedawca poleca M mimo, ze przy zapinanu musze lekko wciagnac brzuch i przy podniesionych rękach przed siebie uciska mnie pod pachami. Mówi, ze kurtka musi byc obcisła i przylegająca, tylko zę jest tak obcisła ze np, prawą reką ciezko mi siegnać lewego ramienia.
Wybrać tą M panowie ?
-
omerx - Świeżak
Najlepiej wybierz inny model, ten najwyraźniej ci nie leży. Tekstyl się nie ułoży jak skóra. W zaciasnym będzie ci niewygodnie w zaluźnym też bez sensu. Przymierz inne modele, innych producentów a napewno coś wybierzesz.
-
Kurt - Świeżak
Też popieram przedmówców.Widać krój nie teges pod twoją budowę. Skóra by się jeszcze rozbiła i ułożyła ale tex już tak nie bardzo
zx10r | | http://www.bikepics.com/members/przeme/
-
przeme - Świeżak
kolego Kris2k ! widac ze tez sie nie orientujesz w RST, bo model RIFT jest w tekstylu jak i w skorze
jak to powiedziales nie pitol
nie jestem znawca ale ze kupowalem ostatnio kurtke RST RIFT (skóre) to akurat tutaj orientuje sie
dla potwierdzenia:
http://allegro.pl/item886584175_kurtka_ ... ona_l.html

jak to powiedziales nie pitol

nie jestem znawca ale ze kupowalem ostatnio kurtke RST RIFT (skóre) to akurat tutaj orientuje sie
dla potwierdzenia:
http://allegro.pl/item886584175_kurtka_ ... ona_l.html
-
Boguc - Świeżak
Jak najbardziej jest tekstylna RST RIFT.
Jestem laikiem, ale skore od tekstylu umiem rozróznić.
Dzięki panowie za rade, cięzko z inną firmą i modelem ponieważ jest dobra promocja na te kurtke 450zl no i bardzo mi się podoba.
Zaraz jade do tego sklepu i będę sie jeszcze raz wbijał w te M i usiade na jakiś motocykl w sklepie.
Zobacze jeszcze raz jak sie w niej czuje i zadecyduje :]
Jestem laikiem, ale skore od tekstylu umiem rozróznić.
Dzięki panowie za rade, cięzko z inną firmą i modelem ponieważ jest dobra promocja na te kurtke 450zl no i bardzo mi się podoba.
Zaraz jade do tego sklepu i będę sie jeszcze raz wbijał w te M i usiade na jakiś motocykl w sklepie.
Zobacze jeszcze raz jak sie w niej czuje i zadecyduje :]
-
omerx - Świeżak
No to jak tex to wez L... powinna byc regulacja w pasie, na rekawach wiec sobie sciagnisz. A jak zalozysz gruba bluze na zimne dni pomimo podpinki to sobie rozluznisz i tez bedzie dobrze.
Ja mam tak samo, powinienem miec S ale mam M bo jest duzo paskow regulacyjnych i moge ja dopasowac do siebie w kazdych warunkach.
Ja mam tak samo, powinienem miec S ale mam M bo jest duzo paskow regulacyjnych i moge ja dopasowac do siebie w kazdych warunkach.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
załóż Lke wyciągnij ręcę do przodu i zobacz jak baro zmarszczy ci się kurtka na klacie. Jeżeli będzie bardzo odstawać to przy wyższych prędkościach będzie ci napierdzielać po klacie (nie fajne uczucie) no ale za ciasna nie może być, bo będzie krępować ruchy. Decyduj 

-
wikples - Bywalec
Witam.
Jednak zdecydowałem sie na zakup M.
L była nie co za duza w barach, najprawdopodobniej podczas jazdy robił by sie "balon" od wiatru. No i byla ciut za długa w pasie, było to nie wygodne gdy sie dzialem na moto.
W rozmiarze M jest ciasniej, w podpince uwiera pod pachami, ale bez podpinki juz lepiej i gdy siedze na moto i mam wyciagniete rece na kierownicy czuje pod pachami lekki ucisk kurtki ale nie jest az tak bardzo mocny. W klacie i brzuchy dopasowana na styk, przylega ładnie do ciała, nic nie powinno latac i trzepotac podczas jazdy.
Mam tylko jeszcze jedno pytanie, jaka powinna byc dlugosc rekawów w kurtkach na moto ? tzn podczas siedzenia na sprzecie, bo jak stoje to rekawy sa OK ale jak ma rece na kierownicy to rekawy robia sie krótsze, oczywiscie logiczne, no i do tego dojdą rekawice, ale tak ma byc ? rekawy zawsze mają byc ciut krotsze?
Wrzuciłem foto kurtki dla podglądu jak mniej wiecej lezy jak stoje.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/333 ... 24399.html
Jednak zdecydowałem sie na zakup M.
L była nie co za duza w barach, najprawdopodobniej podczas jazdy robił by sie "balon" od wiatru. No i byla ciut za długa w pasie, było to nie wygodne gdy sie dzialem na moto.
W rozmiarze M jest ciasniej, w podpince uwiera pod pachami, ale bez podpinki juz lepiej i gdy siedze na moto i mam wyciagniete rece na kierownicy czuje pod pachami lekki ucisk kurtki ale nie jest az tak bardzo mocny. W klacie i brzuchy dopasowana na styk, przylega ładnie do ciała, nic nie powinno latac i trzepotac podczas jazdy.
Mam tylko jeszcze jedno pytanie, jaka powinna byc dlugosc rekawów w kurtkach na moto ? tzn podczas siedzenia na sprzecie, bo jak stoje to rekawy sa OK ale jak ma rece na kierownicy to rekawy robia sie krótsze, oczywiscie logiczne, no i do tego dojdą rekawice, ale tak ma byc ? rekawy zawsze mają byc ciut krotsze?
Wrzuciłem foto kurtki dla podglądu jak mniej wiecej lezy jak stoje.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/333 ... 24399.html
Ostatnio edytowano 13/2/2010, 11:11 przez omerx, łącznie edytowano 1 raz
-
omerx - Świeżak
Kurtka juz kupiona więc o innej teraz nie ma mowy.
Nie ukrywam, ze wolałbym skore, ale na ten sezon fundusz mi nie pozwala.
W skórzane kombi bede sie zaopatrywał za rok wiec chciałem na ten sezon tanią kurtke tekstylną.
Ale nie jest zle, mam nadzieje ze zle sie w niej nie bedzie jezdzic. Ten sezon wytrzymam, jak kupie skorzane kombi to ten tekstyl najwyżej przyda sie do plecaczka :p
Nie ukrywam, ze wolałbym skore, ale na ten sezon fundusz mi nie pozwala.
W skórzane kombi bede sie zaopatrywał za rok wiec chciałem na ten sezon tanią kurtke tekstylną.
Ale nie jest zle, mam nadzieje ze zle sie w niej nie bedzie jezdzic. Ten sezon wytrzymam, jak kupie skorzane kombi to ten tekstyl najwyżej przyda sie do plecaczka :p
-
omerx - Świeżak
Rekawy sa dobre, przykryjesz je przeciez rekawicami z wysokim mankietem i luz. Gorzej w chlodne dni jak juz nic grubego pod spod nie zalozysz... za to bedziesz mial okazje sprawdzic jak wyglada realnie ta 100% nieprzewiewnosc w cieple/zimne dni 

GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości