Jaki olej do Suzuki Gsxr
• Strona 1 z 1
Jaki olej do Suzuki Gsxr
Witam. Jaki polecacie olej do Gixa k3 ?? Oczywiscie pelen syntetyk. Zastanawiam sie nad castrolem i motulem, nie wiem ktory wybrac bo ile ludzi tyle opini..
- siciun
- Świeżak
- Grzesiek-88
- Świeżak
- siciun
- Świeżak
Witam, żeby nie zakładać nowego tematu, czy do k1 600 z oryginalnym przebiegiem 40tys. moge zalać full syntetyk czy raczej już półsyntetyczny np motul 5100?? moto sprowadzone i nie wiem co było wcześniej lane.
- krzysztofgs500
- Świeżak
krzysztofgs500 napisał(a):Witam, żeby nie zakładać nowego tematu, czy do k1 600 z oryginalnym przebiegiem 40tys. moge zalać full syntetyk czy raczej już półsyntetyczny np motul 5100?? moto sprowadzone i nie wiem co było wcześniej lane.
Możesz lać syntetyk.
A tak na przyszłość to poczytaj sobie wątki o oleju, bo tam było już kilka tematów odnośnie przebiegu i rodzaju oleju.
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Jak zobaczysz ze ci olej zaczyna ubywac to bd mogl kombinowac z przechodzeniem na pulsyntetyk poki co jak narazie jest wszystko ok to lej syntetyka. Ja mam 50kkm w k1 i jak narazie nie zmieniam oleju, tylko leje 7100motula ktory, uwazam zupelnie wystarcza po co przeplacac na 300v. Co do castrola to nigdy go nie uzywalem ale duzo osob jest za motulem wiec cos w tym jest. Pzdr
- Grzesiek-88
- Świeżak
A czy olej półsyntetyczny wystarczy w zupełności do supersporta jakim jest k1-k3, czy półsyntetyki są raczej zalecane dla motocykli mniej wysilonych?
- krzysztofgs500
- Świeżak
krzysztofgs500 napisał(a):A czy olej półsyntetyczny wystarczy w zupełności do supersporta jakim jest k1-k3, czy półsyntetyki są raczej zalecane dla motocykli mniej wysilonych?
Masz motocykl za te 12tysi i sępisz na oleju?
Nie czaje i nie zaczaje.
-
Kolego, jak zaznaczyłem nie wiem co wcześniej było lane. Ponawiam pytanie czy półsyntetyk (motul 5100, castrol gps) w 100%wystarczą do mojego k1.
- krzysztofgs500
- Świeżak
Jezeli nie wiesz co bylo wczesniej lane to ja bym zalal polsyntetyk. Jak mozna kupic motocykl i niewiedziec co bylo wczesniej lane pzdr
- Grzesiek-88
- Świeżak
Grzesiek-88 napisał(a):Jezeli nie wiesz co bylo wczesniej lane to ja bym zalal polsyntetyk. Jak mozna kupic motocykl i niewiedziec co bylo wczesniej lane pzdr
Powiem ci kolego, że skad handlarzyna albo jakiś nieogarnięty kolo co mu ojciec kupił R1 na 18stkę ma wiedzieć co było lane wcześniej? To akurat mnie nie dziwi.
Najlepszy do twojego moto bedzie syntetyk i nie wiem skąd teza odnosnie "nie wiesz co było lane, lej semisynteyka". To się sprawdza w autach a nie w motocyklach gdzie interwały wymiany oleju sa znacznie częstsze(przynajmniej takie powinny być).
-
Limak14 teraz sobie sam zaprzeczasz w tym co piszesz. Najpierw piszesz ze handlarz lub synek tatusia ktory dostal na 18stke R1 nie bd wiedzieli jaki olej lali to myslisz ze wymiany w tym motocyklu oleju byly regularne tak jak piszesz. To ze ty czy ja zmieniamy olej regularnie tak jak powinno byc nie oznacza ze synek tatusia tez tak robi. Pewnie nawet nie wie ze w silniku powinien byc olej, pojezdzi troche sprzeda i nastepny. Pewnie wiekszosc ludzi w polsce pseudo motocyklistow wymienia olej rzadziej niz w samochodach. Nie bd sie z toba klucil czy ma lac syntetyka czy polsyntetyka bo to nie na tym rzecz polega. Ja gdybym nie wiedzial jaki olej byl lany lal bym polsyntetyka to tyle ode mnie. pzdr
- Grzesiek-88
- Świeżak
Grzesiek-88 napisał(a):Limak14 teraz sobie sam zaprzeczasz w tym co piszesz. Najpierw piszesz ze handlarz lub synek tatusia ktory dostal na 18stke R1 nie bd wiedzieli jaki olej lali to myslisz ze wymiany w tym motocyklu oleju byly regularne tak jak piszesz. To ze ty czy ja zmieniamy olej regularnie tak jak powinno byc nie oznacza ze synek tatusia tez tak robi. Pewnie nawet nie wie ze w silniku powinien byc olej, pojezdzi troche sprzeda i nastepny. Pewnie wiekszosc ludzi w polsce pseudo motocyklistow wymienia olej rzadziej niz w samochodach. Nie bd sie z toba klucil czy ma lac syntetyka czy polsyntetyka bo to nie na tym rzecz polega. Ja gdybym nie wiedzial jaki olej byl lany lal bym polsyntetyka to tyle ode mnie. pzdr
W mojej wypowiedzi chodziło o to, że prawdopodobnie nie wiedza jaki olej był lany, a w częstość zmian oleju przez tych delikwentów się już nie wgłębiałem.
Ja do FZR zalałem półsyntetyka wiedząc że wcześniej był zalany minerał (co mnie bardzo denerwowało, bo osobiscie nie zalałbym tego oleju). Także z autopsji wiem, że siwe nic nie stanie. Jeszcze nie słyszałem o silniku rozwalonym przez zmianę oleju.
Trimix dzięki za poparcie

-
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości