NIe odpala xj600
• Strona 1 z 1
NIe odpala xj600
Witam.
Mój diversion stał troche długi czas i nie chce odpalić.
Próbowałem tak... Do filtra powietrza psikałem troche alcoholu w aerozolu.
Wtedy odpalił ale tylko na chwile. Spuściłem starą benzyne bo chyba przez nią nie chce pracować. Ale tylko z 2 i 3 gaźnika. Podłączam wszystkie przewody z powrotem próba... i .... nic. Jak włączam rozrusznik to tylko robi pstryk w tej (chyba cewce) koło aku. I nic wiecej..
Mój diversion stał troche długi czas i nie chce odpalić.
Próbowałem tak... Do filtra powietrza psikałem troche alcoholu w aerozolu.
Wtedy odpalił ale tylko na chwile. Spuściłem starą benzyne bo chyba przez nią nie chce pracować. Ale tylko z 2 i 3 gaźnika. Podłączam wszystkie przewody z powrotem próba... i .... nic. Jak włączam rozrusznik to tylko robi pstryk w tej (chyba cewce) koło aku. I nic wiecej..
- Code
- Świeżak
A moze masa nie łonczy,ja raz miałem tak ze tylko kontrolki sie zapalały i tez robiło pstryk ale ani swiateł,sygnału nie było a aku było dobre.Poruszałem kablem minusowym i odrazu zagadał.
CB 400N
GSF 600N Bandit
FZS 600 Fazer,GSF 1200N
GSF 600N Bandit
FZS 600 Fazer,GSF 1200N
- baktus
- Świeżak
haaaa niestety xj tak ma jak sie jej nie budzi dlugo:) typowe dla tego motocykla . musisz miec bardzo dobry aku i krec krec krec az zakreci 

habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
palgumeniedusze napisał(a):haaaa niestety xj tak ma jak sie jej nie budzi dlugo:) typowe dla tego motocykla . musisz miec bardzo dobry aku i krec krec krec az zakreci
Moglys sie bardziej rozpisac
Jak kolega mam krecic i krecic az zakreci,jak przeciez wogole teraz mu nie chce zakrecic tylko pyka przekaznik
Sprawdz czy dochodzi prad do rozruchu.
Jeden koles raz mial tak,ze puszczaly zaworki iglicowe i mial pelne krocce paliwa oraz paliwo w oleju,tez nie dalo sie zakrecil bo mial za ciezko
-
macs - Bywalec
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
No mój kolega też ma zawsze problemy z odpaleniem po zimowym śnie tego modelu. XJka jakoś chyba za bardzo "zasypia".
Mówił mi ostatnio, że 2 dni się z nią męczył- kręcił aż aku padło, później je ładował i tak w kółko aż zagadała.
Więc coś chyba w tym jest...
Mówił mi ostatnio, że 2 dni się z nią męczył- kręcił aż aku padło, później je ładował i tak w kółko aż zagadała.
Więc coś chyba w tym jest...

http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
A więc tak. Już do tego doszedłem. Prąd był dobry bo nawet 2 auku podłączyłem i nie chciał zakręcić tylko pykał. Więc wziąłem młota, uderzyłem w rozrusznik i zatrybił. A to włąśnie problem z wytartymi szczotkami.
Xj odpaliłem psikając jakis dezodorant do filtra paliwa i na tym odpalał, po czym gasł. Tak kilka razy aż stare paliwo zupełnie się przepaliło i.... Vuala... Chodzi. Teraz tylko czyszczenie gaźników i ich regulacje.
Za wszyelkie sugestie dziex... Pozdro!
Xj odpaliłem psikając jakis dezodorant do filtra paliwa i na tym odpalał, po czym gasł. Tak kilka razy aż stare paliwo zupełnie się przepaliło i.... Vuala... Chodzi. Teraz tylko czyszczenie gaźników i ich regulacje.
Za wszyelkie sugestie dziex... Pozdro!
- Code
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości